Emeklilik davasında bunu da gördük 'Hakan Peker'in klibi delil oldu

Emeklilik davasında bunu da gördük 'Hakan Peker'in klibi delil oldu
EYT'liler için her geçen gün sorun olmaya devam eden eksik prim günleri davasına bir yenisi daha eklendi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyondan fazla kişi emekli oldu. Ancak, bu süreçte yaşanan bazı sorunlar da ortaya çıkmış durumda. Bu sorunlardan biri de eski manken Meltem Ören'in başına geldi.

ekran-goruntusu-2024-03-03-131941.png

Habertürk'e açıklamalarda bulunan, 90'lı yılların tanınan isimlerinden Meltem Ören, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasından yararlanmak için başvuruda bulundu. Ancak, başvurusu sırasında e-Devlet hesabına girdiğinde beklenmedik bir durumla karşılaştı.

1991 yılından bu yana çalıştığını düşünen Ören, sigorta giriş tarihinin 2000 yılında yapıldığını fark etti. Bu durum karşısında şaşkına dönen Ören, yaşadığı bu haksızlığı düzeltmek için hukuki yollara başvurdu.

ekran-goruntusu-2024-03-03-131952.png

Meltem Ören, dava sürecinde ilginç bir delil olarak Hakan Peker'in bir klibini mahkemeye sundu. Ören, Hakan Peker'in kendisini arayarak "gerekirse şahitlik yaparım" dediğini ifade etti. Bu durum, Ören'in hukuki mücadelesine ilginç bir boyut kazandırdı.

90'lı yılların ünlü modeli ve oyuncusu olan Meltem Ören, 50 yaşında olmasına rağmen EYT yasasından yararlanmak istedi. Ancak, sigorta giriş tarihindeki yanlışlık nedeniyle bu haktan mahrum kaldığını düşünerek dava açtı.

ekran-goruntusu-2024-03-03-132016.png

Mahkemede süreç devam ederken, Ören'in avukatı da delil olarak 1991 yılına ait klipler ve 1994-1995 yıllarına ait katalogları sundu. Bu belgeler, Ören'in çalışma geçmişini doğrulamak için kullanıldı.

ekran-goruntusu-2024-03-03-132030.png

Şimdi, eski model Meltem Ören ve avukatı, mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.