Emeklileri bayram ettirecek sır gibi plan ortaya çıktı ‘Ünlü ekonomist 3. ek zam için tarihi verdi’

Emeklileri bayram ettirecek sır gibi plan ortaya çıktı ‘Ünlü ekonomist 3. ek zam için tarihi verdi’
Ünlü ekonomist, AK Parti'nin seçim öncesi son zam planını açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut AK Parti'nin seçim öncesi son zam planını ortaya çıkardı. Net tarihi veren Zelyut, bir zam daha yapılacağını açıkladı.

Emeklilere yönelik son ek zammın ardından en düşük emekli maaşlarında olası bir artış yaşanmadı. En düşük emekli aylıkları 10 bin TL seviyesinde kaldı. Fakat yerel seçimlere yönelik yeni bir iddia gündeme geldi. Henüz bazı vatandaşların hesaplarına yansımadan, yeni bir zam iddiası daha ortaya atıldı. 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere yaklaşırken, iktidarın yeni bir zam dosyasını masasında bulundurduğunu uzman isim açıkladı.

emekli-1.jpg

ZELYUT: MART AYI BAŞINDA OLABİLİR

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, SZC TV canlı yayınında yeni bir zam beklentisiyle ilgili tarihi verdi. Zelyut, Enflasyonun artış gösterdiği, yabancı sermaye girişinin düşük olduğu, kurun istikrarlı bir şekilde tutulamadığı bir dönemde maliyetlerin sanayide yükseldiği bir süreçten geçtiğini belirtti.

Zelyut, "Mart başında zam olacak mı?" sorusuna "Mart ayı başında bir zam olabileceğini bekliyorum. Bu dönemde, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na oy geçişi engellenmek istenebilir." cevabını verdi.

EN DÜŞÜK AYLIK 10 BİN TL OLDU

Emekli maaşlarına yapılan son ek zamlarla birlikte en düşük maaşı alanlar için 10 bin TL önemli bir referans haline getirildi. Örneğin, kök maaşı 6 bin 500 TL olan bir emekli, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'nin üzerinde bir aylık alacağı açıklandı. Bu durum, 6 bin 500 TL'nin altında maaş alan emeklilerin maaşlarının en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL seviyesine çıkarılması oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.