Emeklilere 30 bin TL verilecek 'SGK uzmanı bombayı patlattı

Emeklilere 30 bin TL verilecek 'SGK uzmanı bombayı patlattı
SGK Uzmanı '30 bin TL' diyerek sürpriz gelişmeyi açıkladı.

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, bayram ikramiyelerinin toplam 30 bin TL olması gerektiğinin altını çizdi.

Emekli maaşlarının belirlenmesinin ardından bayram ikramiyelerine gözler çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Bu şekilde 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 3 bin TL seviyesine yükseldi. Emekliler ise yapılan zamlardan mutlu değil. Çünkü hayat pahalılığı sebebiyle emeklilerin aldığı zam eridi. Açlık sınırının 15 bin TL seviyesine gelmesi de tepkilerin ana odağı oldu.

DÜZENLEME BEKLENİYOR

Bayram ikramiyeleri için 5 bin TL seviyesini bekleyen emekliler 3 bin TL’yi duyunca umutları söndü. Ancak yerel seçim öncesi hükümetin ikramiyelerde düzenleme yapabileceği belirtiliyor. Yeni düzenlemeye ilişkin somut bir adım ise halen atılmadı.

emekli-2.jpg

CENKCİ: BAYRAM İKRAMİYELERİ 30 BİN TL OLMASI GEREKİR

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ise bayram ikramiyelerinin olması gereken rakamı ortaya çıkardı. Cenkci, hükümetin bir düzenleme yapmasının gerekliliğinden bahsederken, “2018 ve 2019'lu yıllarda emekliler bayram ikramiyeleri ile küçükbaş bir hayvan alabilirken bugün bu bayram ikramiyelerine ancak birkaç kilo et alabiliyoruz. Emeklilerin bayram ikramiyeleri en az birer tam maaşı kadar ödenmeli. Örneğin 15 bin TL emekli maaşı alıyorsanız, 15 bin TL kadar bayram ikramiyesi almanız gerekiyor. Yani iki bayramda toplam 30 bin TL olması gerekir” dedi.

mehmet-akif-cenkci.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.