Emekliler dikkat! O tarihte hesapları kontrol edin

Emekliler dikkat! O tarihte hesapları kontrol edin
Emeklilere yapılacak ödemenin tarihi belli oldu. İşte tüm detaylar…

Hürriyet'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 bin liralık ikramiye ödemesinin emeklilere Kasım ayının 15'ine yakın yapılacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

Çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek. Kanunun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 12.2 milyon emekli, ikramiyelerini alacak.

asgari-ucret-1.jpg

EMEKLİ OLUP ÇALIŞANLAR ALAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz " dedi.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler alamayacak. EYT’ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek verilecek.

emekli-4-kopya.jpg

“KASIM 15’İNDE HESAPLARDA OLACAK”

Bakan Işıkhan, konuşmasında 5 bin lira tek seferlik ödeme hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu;

“5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra teknik olarak çalıştık. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.