Emekli promosyonunda hiç kimsenin bilmediği detay ‘SGK uzmanı kara haberi verdi’

Emekli promosyonunda hiç kimsenin bilmediği detay ‘SGK uzmanı kara haberi verdi’
SGK Uzmanı, emekli promosyonlarındaki kötü detayı ortaya çıkardı.

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkçi, promosyonlardaki kritik detayı ortaya çıkardı.

Milyonlarca emeklinin maaşı Ocak ayında yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL olmuştu. Emekli maaşlarının belirlenmesinin ardından promosyonlarda da artışlar olmuştu. Emekli promosyonları 7 bin TL ve 10 bin TL arasında şekillendi.

emekl-21.jpg

ERDOĞAN EMEKLİLERE SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ

Bazı bankaların promosyon kampanyaları ile tutar 15 bin TL’ye kadar çıktı. Fakat promosyon tutarlarında yüzde 20 oranında artış ise emeklileri mutlu etmedi. Son olarak ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere kamu bankalarında promosyon artışının yapılacağını duyurdu. Erdoğan, kamu bankalarının promosyon ücretlerinin 8 bin TL ve 12 bin TL arasında olacağını söyledi.

CENKÇİ: “HER SENE ÖDENMESİ GEREKİYOR”

Ancak SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkçi, promosyonlardaki kötü ayrıntıyı ortaya çıkardı. Cenkçi, “ Bankalar, promosyonu 3 yıllığına veriyorlar. Neden banka promosyonu her yıl değil de 3 yılda bir alınıyor? Halbuki olması gereken şudur: her bir emekliye birer tam maaşı kadar olması lazım ve bu her yıl ödenmesi lazım. Ama neden 3 yıl? Şimdi siz, kamuda çalışan personele promosyonu her yıl veriyorsunuz, emeklilere 3 yılda bir veriyorsunuz. Bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı, hiçbir yanı yok. Banka promosyonu emeklilere en az birer tam maaşı kadar olmalı ve bu her sene ödenmeli” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.