Emekli promosyonu almak isteyenlere e-devlet şoku

Emekli promosyonu almak isteyenlere e-devlet şoku
Daha yüksek emekli promosyonu almak için maaşını başka bankaya e-devlet üzerinden taşımak isteyenler bankaların bloke koyması ile karşılaştı.

Bankalar arasındaki emekli maaş promosyon yarışı hızla devam ederken, vatandaşlar kuyruğa girmeyip emekli maaşını e-devlet üzerinden aktarmak istedi ancak kötü bir sürpriz ile karşılaştılar. Daha önce promosyon aldıkları bankanın koyduğu bloke nedeniyle işlem engeli getirdiğini öğrendiler.

E-devlette SGK sayfasına girip maaş taşıma menüsüne tıkladıklarında, “Aylığınızda bloke bulunduğundan dolayı, sadece şube değişikliği yapmanıza izin verilmiş olup, banka değişikliği yapmanız engellenmiştir” uyarısı ile karşılaştılar.

Hiçbir kredi ve haciz işlemi olmamasına rağmen bu uyarı ile karşılaşanlar bankalarına gittiklerinde daha önce aldıkları promosyon tarafından bloke konulduğunu öğrendiler. Söz konusu blokenin yasal olmadığı bazı bankaların sistemi kendi çıkarına kullanarak haciz varmış gibi bloke koyduğu öğrenildi. Vatandaşların bu tür bloke ile karşılaşması halinde BDDK’ya şikayette bulunabileceği bankacılar tarafından ifade edildi.

Öte yandan, artan promosyonlar nedeniyle söz konusu blokenin emeklinin maaşını başka bankaya taşımaması için koyduğu öğrenildi.

EMEKLİ NE YAPMALI?

Örnek olarak her hangi bir bankadan 2 yıl önce 3 bin lira maaş promosyonu alan bir emekli maaşındaki bu blokeyi kaldırmak için kalan 1 yıl için bin lirayı iade etmesi gerekiyor. Bu parayı iade etmesi halinde emekli maaşını taşıyabiliyor ve 7 bin 500 liraya alabiliyor. İade edilecek rakam kalan gün sayısına göre değişiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.