Emekli maaş tablosu belli oldu! Artış 405 TL oluyor

Emekli maaş tablosu belli oldu! Artış 405 TL oluyor
Milyonlarca vatandaşın gözü emekli maaşlarına gelecek zamlarda... 2022 yılının yaklaşmasıyla emekli maaşlarına yapılacak zamlar merak konusu oldu. Emekli maaşlarında zamlar belli olmaya başladı... İşte detaylar...

Emekli maaş tablosu belli oldu! Artış 405 TL oluyor

Emekli zamları konusunda Ocak ayı zammı merak ediliyor. 2022 emekli Ocak zammı için yılın ikinci yarısı ile birlikte enflasyon rakamları baz alınıyor. Bağkur ve SSK emeklilerinin maaşlarında yaklaşık olarak 405 TL bir artış beklenmektedir…Zam oranları için de yeni ipuçları merak ediliyor.

Bağkur ve SSK emeklisi vatandaşları 12,3 milyonu aşkın bir şekilde haberler bekleniyor. Açıklanan enflasyon ile birlikte oranlarda netleşmektedir. Ocak zammı konusunda 3 aylık TÜFE göre %4,23 olurken enflasyon tahminine göre maaş artışları 5,21 ulaşması beklenmektedir. Bu yıl ile tam 2 kez zam ve 2 kez ikramiye alan emekliler Ocak artışına bakıyor. Bağkur ve SSK emekli olan kişilerin maaşları Ocak ayı ile beraber ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranına bakılıyor.

EMEKLİ ZAMLARI NE KADAR OLUYOR
TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yaklaşık 3 aylık enflasyon %4,23 olarak gerçekleşiyor. Bununla birlikte kesin oran konusunda Ekim Kasım ve Aralık verileri merak ediliyor. Bu zamana kadar meydana gelen enflasyon oranına göre Bağkur ve SSK emeklilerin gelirine 329 TL artış yaşanması bekleniyor. Ek ödemelerde dahil olarak aylık 7 bin 792 TL yükseltilerek 8 bin 121 TL oluyor.

ARTIŞ 405 TL OLUYOR
Merkez bankasının sunduğu enflasyon rakamlarına göre ikinci 6 aylık TÜFE rakamına göre yani Bağkur ve SSK emeklilerin zam oranı yaklaşık olarak 5,21 bulmaktadır. Bu duruma göre en yüksek maaş tutarı yaklaşık olarak 405 TL artış ile 7 bin 792 TL yükseltilerek 8 bin 121 TL oluyor. Emekli zamları konusunda Ocak ayı zammı 405 TL yükseltilmesi planlanıyor. Bu rakamlardan Bağkur ve SSK emeklisi vatandaşları 12,3 milyonu aşkın kişi yararlanacak.

3 aylık TÜFE göre %4,23 olurken enflasyon tahminine göre maaş artışları 5,21 ulaşması beklenmektedir.Bağkur ve SSK emekli olan kişilerin maaşları Ocak ayı ile beraber ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranlarına bakılacak. Bu oran ise Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yaklaşık 3 aylık enflasyon %4,23 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.