Emekli banka promosyonu 10 bin lira olabilir

Emekli banka promosyonu 10 bin lira olabilir
Bir banka yöneticisinden alınan bilgilere göre, emekli vatandaşlar için verilen emekli maaş promosyonu 10 bin liraya kadar çıkabilir. Promosyon şu anda ise 7 bin 500 lira olarak zirve yaptı.

Özel bankaların promosyon yarışının daha yeni başladığı belirtilerek, kısa sürede 10 bin liraya kadar yükselebileceği belirtildi. İlk kez Denizbank‘ın 300 lira vererek aldığı emekli maaş promosyonu cuma günü itibariyle 7 bin 500 liraya kadar yükseldi.

Paramedya.com’a promosyon yarışı ile ilgili konuşan özel bir banka yöneticisi, şu an için 3 yıla verilen 7 bin 500 liranın enflasyon nedeniyle çok yüksek olmadığını belirterek, “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi. Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek ”dedi.

Promosyon yarışının kısa sürede 10 bin liraya ulaşacağını da söyleyen yetkili, “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” diye konuştu.

HANGİ BANKA NE KADAR VERİYOR?

Halen en yüksek promosyonu Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Akbank 7 bin 500 lira olarak veriyor. Yapı Kredi ve Akbank başvuruları internet üzerinden kabul ederken, Akbank’ta ise şubeye gitme zorunluluğu var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.