Elmalı turta tarifi

Elmalı turta tarifi
5 çayınıza eşlik edecek, ağızınızda dağılacak nefis elmalı turta tarifi.

Malzemeler:

Hamur için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 225 gram (1 su bardağı) soğuk tereyağı veya margarin, küp şeklinde kesilmiş
  • 6-8 yemek kaşığı buzlu su

İç harcı için:

  • 5-6 adet orta boy elma (fuji, granny smith gibi ekşi tatlı çeşitler tercih edilebilir)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 yumurta (üzerine sürmek için)
  • Bir tutam toz tarçın
  • Bir tutam toz şeker

Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 190°C (375°F) dereceye ayarlayın ve ısınması için bekletin.
  • Hamur için un, tuz ve toz şekeri bir karıştırma kabında bir araya getirin. Soğuk tereyağı veya margarini ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir çatal yardımıyla karıştırarak ufalanana kadar unla birleştirin.
  • Buzlu suyu yavaşça ekleyerek hamuru toparlayın. Hamuru bir top haline getirin, streç filme sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Bu arada, elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Bir kasede doğranmış elmaları, toz şeker, tarçın, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte karıştırın. Elmalar suyunu bırakana kadar yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Hamuru buzdolabından çıkarın ve tezgahın üzerine un serperek yuvarlayın. Yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kenarları düzeltin ve fazla hamuru kesin.
  • Hamurun üzerine elmaları yerleştirin, düzgünce yayın ve üzerine bir tutam tarçın ve toz şeker serpin.
  • Bir yumurtayı çırpın ve turta hamurunun kenarlarına sürün. Bu, hamurun güzelce kızarmasını sağlayacaktır.
  • Elmaların üzerine sürdüğünüz yumurtanın artan kısmını dağılmaması için hamurun üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında, turta kenarları altın rengini alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp, oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak vanilyalı dondurma veya taze çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.