Elinizden çıkarmadan önce iki kere düşünün

Elinizden çıkarmadan önce iki kere düşünün
Evlerimizde beklettiğimiz ya da eskimiş olan elektronik eşyaları ya çöpe atıyoruz ya da hurdacıya veriyoruz. Meğer elektronik cihazların içinde öyle parçalar varmış ki hurdacılar gramını 1650 TL’ye satıyor.

Bozulan, kullanmadığımız için elimizden çıkarmak istediğimiz elektronik eşyaları elden çıkarmadan önce düşünmek gerek. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, saç kurutma makinesi, elektrikli küçük ev aletleri, kumanda, televizyon gibi cihazlarda bulunan ana kartın içerisinde bulunan altını geri dönüştürmek mümkün.

ap-18344325082660.jpg

Elektronik eşyaların üretiminde ideal malzeme olarak kullanılan altın iyi bir iletken olmasından dolayı elektronik eşyalardan tıbbi eşyalara kadar birçok alanda kullanılıyor. Bu nedenle hurdacıların en çok peşine düştüğünü elektronik eşyaları kendimizin ve çevrenin aleyhine kullanmak mümkün.

ANA KART NASIL ÇIKARTILIR ?

Evde çıkartılması mümkün olmayan ana kartı her şehirde bulunan ana kart geri dönüşüm firmalarına ulaşarak çıkartmak mümkün. Aynı zamanda bu önemli metalleri geri dönüştürülebiliyor. Hem ekonomi hem de çevre için geri dönüşümünün kıymetli olduğu bu metaller farklı alanlarda kullanılabilir.

1-ecs-z87h3-ax-golden.png

GERİ KAZANMA YOLLARI

Geri dönüşüm merkezleri.

Profesyonel Geri Kazanım Hizmetleri.

Kişisel Kullanım.

TELEFON TAMİRCİSİ CİHAZLARI BİRİKTİRİYOR

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, her evde bulunan ve hurdaya ayrılan elektronik cihazları alıp biriktiriyor. Yıldız, dükkanındaki kutuların içerisinde yer alan kullanılamaz haldeki telefon ve dizüstü bilgisayar gibi cihazları bir servet olarak görüyor.

Bu işe bir gün telefon hurdası toplayan birisinin vesilesi ile başladığını aktaran Hıdır Yıldız, "Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99'u altın" ifadelerini kullandı.

Misafirine kendisinin de elinde bir süre çalışmayan telefon olduğunu söyleyen Yıldız, “Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" dedi.

gecen-kasim-ayinda-hurda-topladigi.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.