Ekrem Açıkel canlı yayında açıkladı ‘En düşük emekli maaşında sürpriz rakam’

Ekrem Açıkel canlı yayında açıkladı ‘En düşük emekli maaşında sürpriz rakam’
Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, en düşük emekli maaşında sürpriz rakamı açıkladı.

Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, milyonlarca emeklinin merak ettiği en düşük emekli maaşına ilişkin net rakam verdi.

Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan zam düzenlemesinden 6 bin 700 TL ve altındaki kök aylığı alan vatandaşları etkilemedi. Bu sebeple en düşük emekli aylığı 10 bin TL olmuştu.

Yerel seçim öncesi emekliler ise iktidar tarafına açlık sınırının 16 bin TL’yi bulduğunu belirterek bir seyyanen artış talebini gündeme getirmişti.

emekli-6.webp

ERDOĞAN TEMMUZ’U İŞARET ETTİ

Erdoğan’ın emeklilere Temmuz ayını işaret etmesinin ardından emekliler gözünü o tarihe çevirdi. 6 aylık enflasyon oranına göre maaş aratışı yapılacak olan emeklilere ise ne oranda yapılacağı üzerine rakamlarda havada uçuşmaya başladı.

AÇIKEL: 13 BİN TL OLACAK

Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, milyonlarca emeklinin merak ettiği en düşük emekli maaşına ilişkin tahminini paylaştı. Açıkel, “Emekli aylıklarına yüzde 25 zam geleceği kesinleşti; bu, TÜİK'in enflasyon oranları ve ekonominin gidişatıyla uyumlu olarak belirlenebilir. Ancak, yüzde 25 zammın tüm dertlere derman olup olmayacağı tartışılır. Refah payı, Türkiye'nin büyümesinden alınan payın maaşlara yansıması anlamına gelir ve bu miktar daha sonra açıklanacak. Kaba bir tahminle, yüzde 5 refah payının kabul edilmesi mantıklı görünüyor. Dolayısıyla, yüzde 30 zam alındığında en düşük emekli maaşının 13.000 lira olması gerekir." dedi.

emekli-3.jpg

“ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GELMESİ GEREKİYOR”

En düşük emekli maaşının 13 bin TL olmasına ilişkin tahminine ilişkin ise Acıkel, “Temmuz ayında bir rahatlama sağlayabilir mi, tartışılır. Ancak, bu noktada net asgari ücret kadar olan bir düzeyde durmak daha mantıklı görünüyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.