Ekonomik kriz gıda sektörünü vurdu! Fast food devi iflas etti

Ekonomik kriz gıda sektörünü vurdu! Fast food devi iflas etti
Küresel ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. Son haber bu kez pizza devinden geldi. Domino's Pizza Rusya'daki şirketini satmaktan vazgeçerek iflas başvurusunda bulundu.

Yeniakit'de yer alan habere göre; Domino’s Pizza markasının Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’daki işletme haklarına sahip DP Eurasia, Rusya'daki şirketini satma çabalarından vazgeçtiğini ve pazartesi günü iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

Aralık ayında şirket, Rusya operasyonlarını elden çıkarmak da dahil olmak üzere Rusya pazarından çıkış seçeneklerini değerlendirdiğini duyurmuştu.

DP Eurasia açıklamasında durumun gittikçe daha zorlu bir hal aldığı, grubun kaçınılmaz olarak bu adımı atmak zorunda kaldığı belirtildi.

grdg.png

Şirket, birimin yaklaşık 520 milyon ruble (5,56 milyon $) tutarındaki dış borcunun Türkiye’deki grup kuruluşu olan DP Eurasia tarafından kapatıldığını, grubun toplam borcunun azaltıldığını ve toplam nakit bakiyesinin 162 milyon lira (5,97 milyon $) olduğunu bildirdi.

Domino's Pizza'nın Rusya'daki ilk şubesi, Türkiye'deki yatırımcısı tarafından 1998 yılında açılmış ve 2016 yılından itibaren marka bayilik vermeye başlamıştı.

dominos-pizza-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.