Ekonomik darboğaz sürüyor! 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti

Ekonomik darboğaz sürüyor! 6 ayda 8 binden fazla şirket iflas etti
Ülkede durgunluk ve artan kredi faizleri sebebiyle yılın ilk altı ayında iflaslar arttı. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre iflas eden şirketlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.5 artış kaydederek 8 bin 571 oldu.

Küresel ekonomik kriz etkilerini hissettirmeye devam ederken dünya genelinde iflaslar sürüyor. Durgunluk ve yüksek kredi faizleri iflas olaylarını tetikledi. Avrupa’nın en zengin ülkelerinden Almanya, birbiri ardına iflaslarla karşı karşıya kaldı.

Takipli İflas Nedir? - MGC Legal

YÜZDE 20 ARTTI

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre bu yıl iflas eden şirketlerin sayısı, 2022’ye göre yüzde 20,5 oranında arttı. Ülkede toplam 8 bin 571 iflas olayı yaşandı.

İFLAS EDEN ŞİRKETLER

İflaslar 2022’ye göre artış yüzde 20,5 arttı. İflas eden şirketlerin sayısı 8 bin 571’i buldu. Almanya’da alacaklıların, iflas eden firmalardan talep ettiği paranın miktarı ise 13,9 milyar Euro’ya yükseldi. 2022'nin ilk yarısında bu meblağ 8,2 milyar Euro olarak kaydedilmişti.

Takipsiz İflas Nedir? - Takipsiz İflas (Doğrudan Doğruya İflas)

EN ÇOK ULAŞIM VE DEPOLAMA SEKTÖRLERİNDE OLDU

Firmalarda en çok iflas, ulaşım ve depolama sektörlerinde oldu. Bunları, taşeron şirketlerin yerine getirdiği çeşitli ekonomik hizmet branşları takip etti. En az iflas bildirilen ise enerji tedariği sektörü oldu.

Rüyada İflas Görmek Ne Anlama Gelir?

İFLASLAR DAHA DA ARTABİLİR

Alman ekonomisi 2022 yılı sonunda ve 2023 başında küçülmüştü. İlkbaharda da Alman ekonomisi durgunluğa girmişti. Uzmanlar, faizlerin ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle gayrisafi milli hasılanın düşeceğini tahmin ediyor. Uzmanlar, iflasların daha da artacağını öngörüyor.

VİDEO: İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.