Ehliyet sınavlarında flaş değişiklik 'Bakanlık harekete geçti'

Ehliyet sınavlarında flaş değişiklik 'Bakanlık harekete geçti'
Bakanlık, ehliyet sınavlarında yaşanan usulsüz davranışları engellemek için harekete geçti.

Ehliyet sınavlarında son zamanlarda "Joker" olarak adlandırılan hileli yöntemlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, adayların yerine başkalarının sınavlara girdiği skandalı gün yüzüne çıktı.

Bu skandal, adaylardan para talep edilerek sınavı geçme garantisi verilmesiyle daha da vahim bir hal almış durumda. Bu usulsüzlüklerin önlenmesi amacıyla harekete geçen Bakanlık, yazılı sınavlarda "parmak izi doğrulama sistemi"ni uygulamaya karar verdi.

ehliyetuh.jpg

Artık adaylar, ehliyet sınavlarına girişte parmak iziyle doğrulama yapılacak. Bu sayede sınavlara katılan kişinin kimliği kesin olarak belirlenecek ve herhangi bir dolandırıcılık girişimi önceden engellenebilecek. Bakanlık yetkilileri, bu adımın sınavların daha adil ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlayacağını belirtiyor.

Ehliyet alma sürecindeki bu tür hilelerin ciddi sonuçları olabileceği ve trafik güvenliğini doğrudan etkileyebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, Bakanlık'ın aldığı bu önlemin ehliyet sahibi olacak adaylar için büyük önem taşıdığı açıktır. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte, ehliyet sınavlarında hileli yöntemlere başvuranların önü kesilecek ve adil bir ortam sağlanacak.

ehliyet-sinavi.jpg

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, konuya ilişkin olarak, "Sınavda 50 soru bulunmakta ve adayın 45 dakika içinde cevaplaması bekleniyor. Dolayısıyla 70 puan alan sınavı geçiyor. Okuma yazma becerisi olmayanlar, yazılı sınavı geçemeyecek durumda olanlar bu tür usulsüzlüklere başvuruyor" şeklinde konuştu.

Yapılacak olan parmak izi doğrulama sistemi ile ehliyet kurslarında düzenlenen yazılı sınavlarda, üçüncü kişilerin adayların yerine sınavlara girmesi engellenecek.

Türker, "Nüfus cüzdanı alınırken herkes parmak izini veriyor. Yeni bir cihaz kullanılarak parmak izi alınacak ve bu izleme yöntemiyle kimlik doğrulaması yapılacak. Eğer parmak izleri eşleşiyorsa aday sınava girmeye uygun olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.