Eğitim Bir Sen tek tek açıkladı: MEB'de acil çözüm bekleyen 7 madde belli oldu

Eğitim Bir Sen tek tek açıkladı: MEB'de acil çözüm bekleyen 7 madde belli oldu
Eğitim Bir sen tarafından MEB'de acil olarak çözüme kavuşturulması gereken maddeler tek tek sıralandı.

Yeni kabinenin belli olmasının ardından milyonlarca öğretmen, kamu görevlileri, öğrenci ve sendikalar tarafından MEB'de yaşanan sorunların giderilip giderilmeyeceği yeniden gündeme geldi.

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, MEB'de var olan ve acil olarak düzeltilmesi gereken sorunları tek tek açıkladı.

İşte Ermiş'in sıraladığı MEB'de öncelikli olarak çözüme kavuşturulması gereken 7 önemli madde...

  1. Sözleşmeliden kadroya geçenlerin eş durumu tayini
  2. Üst-ast maaş dengesizliğinin giderilmesi
  3. Disiplin affı
  4. Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin değiştirilmesi
  5. YHS'nin GİH sınıfına geçirilmesi
  6. KYB'nin revizyonu
  7. Alan Değişikliği

Tüm bu sorunlar devam ederken, yeni Milli Eğitim Bakanı olan Yusuf Tekin'in bu sorunlara ilişkin nasıl adımlar izleyeceği merak ediliyor.

YUSUF TEKİN KİMDİR?

Erzurum’un Tortum ilçesinde 1970’te doğan Tekin, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1994’te bitiren Tekin, mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.

Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997’de yüksek lisans ve 2002’de doktorasını tamamlayan Tekin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Söz konusu fakültede 2007’ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alanında doçent oldu.

2009 yılına kadar Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde çalıştıktan sonra, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı.

Öğretim üyeliği süresince bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atanan Tekin, bu görevinde de üniversitelerle üniversite gençliği ve gençliğin sorunları konularında ortak projeler hayata geçirdi.

2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı. Müsteşarlığı süresinde de YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eğitim politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürüttü. 2015-2018 yılları arasında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevini de yürüttü.

Yeni hükümet sistemi ile birlikte müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında yeniden öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüne profesör olarak atandı.

Prof. Dr. Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevine başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.