Eczacıbaşı Suudiler ile ortak yatırım yapıyor

Eczacıbaşı Suudiler ile ortak yatırım yapıyor
Eczacıbaşı Holding'e ait olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (EYG), Suudi Firma Saudi Ceramics ile ortak olmak için gerekli adımları atmaya başladı.

Sağlık gereçleri konusunda yeni bir uzman girişim başlatmayı hedefleyen Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Saudi Ceramics niyet mektubu imzaladılar.

Patronlar Dünyası'ndan Gökmen Mert KURAL'ın haberine göre, geçmişte bir dönem Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, şimdi Türk şirketlerinin ilgi odağı olmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğal gaz şirketi olan Saudi Aramco’nun 50 milyar dolarlık proje için Türk müteahhitlerle görüşmesinin ardından genişleme sinyali veren ikili ilişkilerle Türk yatırımları da Suudi Arabistan için arayışa girdi. Geçtiğimiz ay Patronlar Dünyası’nın duyurduğu haberde Türkiye’nin önde gelen dekor ve lüks mobilya üreticisi Serdur Global’in, Suudi Arabistan’da 10 milyon dolarlık fabrika kurma fikrinin ardından bu kez Türkiye’nin önde gelen gruplarından Eczacıbaşı Holding bir yatırım için adım atmaya hazırlanıyor.

ÖN ANLAŞMAYI İMZALADILAR

Suudi Arabistan Riyad merkezli Saudi Ceramics ile masaya oturan Eczacıbaşı Holding’e ait Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (EYAP), ortaklık kurmak için gerekli onayları almak için ilgili makamlara başvurdu. Niyet mektubu imzalayan ortaklar, Suudi Arabistan'da sağlık gereçleri üretiminde uzmanlaşacak yeni bir girişimin kurmayı planlıyor. Yapı çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından biri olan Saudi Ceramics, ön anlaşmaya göre, Saudi Ceramics Company'nin sıhhi tesisat segmentinin tüm fabrikalarının ve varlıklarına ortak olacak. İşbirliği anlaşmasına göre Suudi ve Türk şirketinin kurduğu yeni ortaklık anlaşma imzalandıktan sonra bu tesis ve varlıkları devralmış olacak.

KAYNAK: PATRONLAR DÜNYASI

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.