Düzce'de toz fırtınası uyarısı

Düzce'de toz fırtınası uyarısı
Düzce Valiliği, Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşımı ve Karadeniz’de fırtınaya karşı vatandaşlara kritik uyarıda bulundu.

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının bu akşam saatlerinden itibaren (09 Mayıs 2024 Perşembe) bölgeyi etkisi altına alacağı ve Cuma ve Cumartesi günlerinde Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde etkili olması beklendiği belirtildi.

Toz taşınımının hafif zaman zaman orta kuvvette olması ve hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulunuldu. Vatandaşların ve yetkililerin bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Batı Karadeniz'de (Düzce-Zonguldak-Bartın) rüzgarın yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği ve Cumartesi günü (11 Mayıs 2024) ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklendiği belirtildi.

Fırtınanın denizlerde dalga boyunun 2 ila 3 metreye kadar yükselebileceği ve deniz ulaşımlarında aksamalara neden olabileceği de kaydedildi. Yetkililer, bu nedenle denizlerde ve kıyı bölgelerinde tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.