Dünyaya rezil olduk

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe’nin galibiyeti ile biten karşılaşmanın bitiş düdüğünün çalması ile ortalık çok fena karıştı. Yeşil sahalarda istenmeyen çok çirkin görüntüler ortaya çıktı. Maça günler kala iki takımın yetkililerinin yaptığı açıklamalar karşılaşmanın dostane bir ortamda oynanacağı sinyali veriyordu. Fenerbahçe başkanı Ali Koç’un maç öncesinde Trabzonspor ile ilgili çok olumlu açıklamalar yapması, keza aynı şekilde Trabzonspor başkanının da çok olumlu açıklamalar yapması kendi localarını Fenerbahçe yöneticilerine tesis etmesi gibi çok dostane başlayan maç, nerelere geldi nerelere.

Trabzonspor ile Fenerbahçe kulüplerinin arasının yıllardır kötü olduğu bilinen bir gerçek. İki takımın da birbirlerinden hoşlandığını söylemek çok zor ama birbirlerini düşman gibi görmek bu yönde açıklamalar yapmak, ateşe benzin dökmekle eşdeğerdir.

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında bu kadar rezil ve çirkin görüntüler Türk futboluna yakışmadı. İftarını yapmışsın al eline çayını, seyret takımını anın keyfini çıkar. Ama olur mu? Fenerbahçeli oyuncular daha sahaya çıkarken küfür yağmuru başladı, sahaya su şişeleri, yabancı maddeler atılmaya başlandı. Bu yapılanlar sporla veya futbolla nasıl yan yana gelir anlamış değilim. Futbol karşılaşması mı izlemeye geldiniz, sokak kavgasına mı? Ayıptır kardeşim. Dakikalar 61 gösterdiğinde maç sonu yaşanacakların sinyalleri verilmeye başlandı. Sahaya atılan yanıcı maddeler, çakmaklar maç sonunda yaşananların taşlarını döşedi.

Bu nasıl bir insanlık, sahaya atılan yanıcı maddelerle Fenerbahçeli oyuncuları yakmaya mı çalışıyorsunuz veya atılan sert cisimlerle oyuncuların kafasını gözünü mü kırmaya çalışıyorsunuz. Bu nasıl iş, bu nasıl caniliktir? Maç bitti sahaya atlamak, rakip takımın oyuncularına saldırmak ne demek. Bu nasıl tuttuğun takımı desteklemektir. Olayın fitilini sahaya atlayan bir kişi ateşledi ve diğer seyircilerin gaza gelmelerini ve onların da sahaya atlayıp Fenerbahçeli oyunculara saldırmasına ön ayak oldu. Fenerbahçeli oyuncular doğal olarak savunma haklarını kullandığı an olaylar daha da büyüdü. Sahaya atlayanlar bir anda sahaya doldurdu. Bu nasıl rezil bir olay? Dünyanın en önemli gazetelerinde bir anda manşet olduk. Ülke futboluna bu kadar zarar vermek kime fayda sağlar. Sonra diyoruz ki ülkemizde neden dünya çapında spor organizasyonları yapamıyoruz.

Bu şekilde dünyaya rezil olmaya devam edersek daha çok bekleriz. Bu olayı başlatan devam ettiren kim varsa en ağır şekilde ceza alması gerekiyor. İbret olması için, öyle bir ceza almalı ki bir daha sahaya atlamayı düşünen birisi olursa aklına bu ceza gelmeli. Fenerbahçeli oyuncular maçın bitmesinden bir hayli geç bir şekilde stadyumdan ayrılmışlar. Güvenlik önlemleri için alınan bir karar olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe camiasına çok geçmiş olsun diyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları