Dünyanın sonunu getirecek o canlı

Dünyanın sonunu getirecek o canlı
Bilim insanları dünyanın sonunu getirecek canlıyı duyurdu.

tv100 - Dünyanın sonunun nasıl geleceği tartışmaları sürerken, bilim insanları olabilecek bir senaryo hakkında dünyayı uyardı. Dünyanın sonunu getirmesi en muhtemel neden olarak küresel ısınma görülüyor. Son olarak ise dünyanın sonunu getirmesi muhtemel bir canlı açıklandı.

Artan ısı seviyeleri, okyanus planktonunu ve diğer tek hücreli organizmaları, küresel ısınmayı potansiyel olarak şiddetlendirebilecek bir karbon eşiğine doğru itme potansiyeli gösteriyor. Bununla birlikte, son araştırmalar, bu organizmalar bu kritik noktaya ulaşmadan önce erken uyarı işaretlerini belirlemenin mümkün olabileceğini söylüyor.

Bir bilgisayar simülasyonu kullanan Duke Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara'dan araştırmacılar, küresel okyanus planktonunun önemli bir çoğunluğunun yanı sıra göllerde, turbalıklarda ve diğer ekosistemlerde yaşayan çok sayıda tek hücreli organizmanın bir devrilme noktasına ulaşabileceğini gösterdi. Burada karbondioksiti emmek yerine tam tersini yapmaya başladılar.

SICAKLIKLARI ARTTIRACAK

Karbondioksit bir sera gazı olduğundan, bu da sıcaklıkları daha da artırabilir. Küçük miktarlardaki ısınmanın çok büyük bir etkiye sahip olduğu, kontrolden çıkmış değişime yol açabilecek pozitif bir geri besleme döngüsü. Ancak araştırmacılar , Functional Ecology dergisinde 1 Haziran'da yayınlanan bir çalışmada, bu organizmaların bolluğunu dikkatli bir şekilde izleyerek, devrilme noktasını buraya gelmeden önce tahmin edebileceğimizi bildiriyor .

Yeni çalışmada araştırmacılar, iki metabolizma modunu karıştırdıkları için bu adı taşıyan miksotrof adı verilen bir grup küçük organizmaya odaklandılar: koşullara bağlı olarak bir bitki gibi fotosentez yapabilir veya bir hayvan gibi yiyecek avlayabilirler. Bu değişiklik, metabolizmalarının ısınmaya tepki verme şeklinin bir sonucudur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.