Dünya'nın en zengin ülkesi: 85 bin işçi alacak

Dünya'nın en zengin ülkesi: 85 bin işçi alacak
O ülke işçi alımı için düğmeye bastı.

Son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi işçi alımı için ilan veriyor. Özellikle pandemi sonrası kalifiye çalışan bulmakta güçlük çeken İsviçre, çözümü yurt dışında işçi almakta buldu. Ülke, 85 bin işçi alımı için düğmeye bastı ve aranan meslekler de belli oldu.

76adf8be748a9b88004ffd9cf2094da2.png

ARANAN MESLEKLER BELLİ OLDU

İsviçre'de özellikle doktor sıkıntısı yaşandığı öğrenildi ve bu nedenle yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı yapmak için ilan açıldı. İsviçreli yetkililer, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçarak ülkeye sığınanların bu açığı kapatmakta yeterli olamayacağını öngörüyor. Şu anda İsviçre'nin 85 bin vasıflı işçi açığı bulunmakta, ve bu rakamın yıl sonuna kadar 365 bin kişiye kadar yükselebileceği belirtiliyor.

023db3bf4fe65c1ea3f212b0f4b91730.jpg

İŞ ARAYANLARA MÜJDE

İş arayanlar için İsviçre'ye gitmek oldukça cazip hale gelmiş durumda. Yurt dışında çalışma isteyenler, iş bulma kurumlarına başvurarak kendilerine uygun işi bulabilirler. Ancak işçi olarak İsviçre'ye gitmek için bazı şartlar bulunuyor. İş arayanların belirli bir dil bilgisine sahip olmaları, kendi geçimlerini sağlayabileceklerini kanıtlamaları ve ikamet edebilecekleri bir ev bulmaları gerekiyor.

12924.jpg

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangına denk geliyor. Bu da saatlik olarak 596 TL, aylık olarak ise 103 bin TL maaş anlamına geliyor. İşçiler için bu maaşlar oldukça çekici hale geliyor.

.jpg

BÜYÜK HAMLE

İsviçre'nin bu hamlesi, işçi alımı ihtiyacını karşılamak ve ekonomik büyümeyi sürdürmek için atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. İsviçre'de iş arayanlar için bu fırsatlar büyük bir çekim merkezi oluşturuyor ve birçok kişi için yeni bir yaşam fırsatı sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.