Dünyanın en zengin ailesi Türk şirketini satın alıyor

Dünyanın en zengin ailesi Türk şirketini satın alıyor
Dünyanın en zengin ailesinin üyesi Nat Rothschild Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Rothschild başkanı olduğu Voltex Türk şirketini satın almak için süreci başlattı.

Nat Rothschild'ın başkanlığını yaptığı Volex, Murat Kablo ve bağlı ortaklıklarını satın almak üzere resmi süreci başlattı.

Gazeteci Recep Canpolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Murat Kablo’nun satılacağını duyurarak “JNR Limited Başkanı Britanyalı milyarder Nathaniel Philip Rothschild (Nat Rothschild), 200 milyon euroya Murat Kablo'yu satın almak için İstanbul’a gelerek, görüşmelere başladı” ifadelerini kullandı.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre; Volex, Rekabet Kurumu'na müracaat ederek Murat Ticaret Kablo Sanayi AŞ'nin tüm hisselerini ve bağlı ortaklıkları olan Kablo Ucu Sanayi ve Ticaret AŞ ile Akü Başı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin çoğunluk hisselerini devralmak için resmi izinlerin verilmesini bekliyor.

Londra Borsası'nda işlem gören Volex, kritik güç ve veri iletim ürünlerinin entegre üreticisi olarak tanınıyor.

141111.jpg

IRAK'TA PETROL İŞİNE GİRMİŞTİ

Murat Ticaret ve Kablo A.Ş, 16 ülkede fabrika ve merkeze sahip bir şirket. Volex'in bu şirketi satın alması, bugüne kadar yaptığı en büyük satın alma işlemi olarak kayıtlara geçiyor. Volex, 22 ülkede 8 binden fazla çalışanı olan bir şirket ve Türkiye'ye de bu satın alma ile giriş yapmış oluyor. Şirket daha önce de 10 farklı firmayı bünyesine katmıştı. Nat Rothschild, Türk şirketleriyle ilk temasını 2011 yılında Genel Enerji ile kurmuştu. Nat Rothschild, Mehmet Emin Karamehmet ile birlikte Irak'ta petrol arama işine de girmişti.

ROTHSCHİLD AİLESİ KİMDİR?

Rothschild hanedanı veya kısaca Rothschildler, 18. yüzyılın sonlarına doğru, Yahudi bankacı Mayer Amschel Rothschild tarafından kurulan ve Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Frankfurt merkezli Yahudi bankacı ailedir.

Rothschild ailesi son 200 yıldır, dünyanın en zengin ve nüfuzlu ailesi olarak tanınıyor. 2009 yılında, servetleri 3-4 trilyon dolar, kontrol ettikleri para ise 15 trilyon dolar olarak tahmin edilmektedir. İngiliz merkez bankasını yaklaşık 80 yıl boyunca yönetmişlerdir. De Beers ve Rio Tinto en çok tanınan ve bilinen şirketleridir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.