Dünyanın en derin noktasından çıkan şey görenleri şoke etti 'Bunu buraya kim attı?'

Dünyanın en derin noktasından çıkan şey görenleri şoke etti 'Bunu buraya kim attı?'
Bilim insanları, yaklaşık 11 km derinliği ile dünyanın en derin noktası olan Mariana Çukuru'nda bira şişesi bulundu.

ABD'de bulunan Oregon State Üniversitesi'nde ‘coğrafya ve oşinografi’ profesörü olan Prof. Dr. Dawn Wright, Mariana Çukuru’nda yapılan akıl almaz keşifle ilgili açıklamalarda bulundu.

kapak-104131.jpg

Dr. Wright, gerçekleştirilen bu su altı keşfinin asıl amacının Mariana Çukuru'ndaki daha önceden keşfedilmemiş olan bir bölgesini, Challenger Deep araştırma denizaltısı keşfetmekti.

İki koltuklu Challanger Deep araştırma denizaltısı, Pasifik Okyanusu'nun dibine indi ve burada görülmesi en son umulacak şeyi buldu. Wright resmi X hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ekran-alintisi15.jpg

Wright, “Dünyanın en derin noktasında, okyanusun en dibinde çökelti içinde duran bir bira şişesi. Etiketi hâlâ bozulmadan, Pasifik'in en karanlık, en derin yerinde, 10,7 milden fazla yol kat etmiş.” ifadeleri kullanıldı.

ekran-alintisi16.jpg

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ayrıca, “Atılmış bu bira şişesi, bizden önce dünyamızın lekesiz bir kısmına ulaşmayı başarmıştı. Bu, insanların doğaya, dünyaya ne kadar derinden ve geri dönülmez bir biçimde etkilediğinin bir kanıtı niteliğinde.” İfadelerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.