Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Dünya "Tırt" Örgütü'mü

Korona günleri hayatımızın birçok şeyini değiştirdiği gibi, ufak ufak karakterlerimizi de değiştirdi. Hamur işlerine merak salan, mutfakta hafif kalça hareketleriyle maharetlerini sergileyen, çiçekli böcekli mutfak önlükleriyle poz verenler yani hafif hafif boyut değiştirmekteyiz.

Korona günleri bizleri aynı zamanda küçük çaplı doktor haline getirdi, hepimiz hallice korona ile ilgili tüm tıbbi terimleri biliyoruz, daha düne kadar birileri bize; Epidemi, İzolasyon, Enfeksiyon, Pik dese, öyle bakar dururduk ama bugün her şeyi biliyoruz ya da en azından iyimser tarafından bakarsak her şeyi biliyoruz sanıyoruz.

İlgi alanımıza giren diğer bir konu da bugünlerde "ekonomi". Malum, süreç içindeki, ekonomik veriler, yarınımız ne olacak? Sorusu bizleri birer "Galata Bankeri" haline getirdi.

Ekonomi ve sağlık, hayatımızda son günlerde iki önemli gerçek.

Kendi hayatımızın ekonomik gerçeği kadar tuttuğumuz kulüplerin de ekonomik durumları önem arz ediyor.

Bacasız sanayi, endüstriyel futbol Covid-19 denilen virüsün, beklenmedik sol kroşesi ile yerle yeksan oldu ve böyle devam ederse hakem ondan geriye doğru sayıp, eli kulağında yakın zamanda "nakavt" diyebilir.

İşte! Bu gerçeğin de korkusuyla kalan maçların oynanması, futbolu değil oyunu kurtaralım düşüncesi, tek bir kentte tüm maçlar oynanabilir muhabbeti, UEFA'nın bünyesine bağlı ülke federasyonlarına "kalan maçları" bitirin fısıldaması, seyircisiz de olsa oynanacak maçların izlenme oranı ile paraya dönüşmesi temelinde buluşma Rüçhan Çamay'ın "Para, para" şarkısını hatırlatırken, dünya üzerindeki tüm insanların sağlığı peşinde hizmet etmeye çalışan World Health Organization "Dünya Sağlık Örgütü"nün UEFA'ya kritik tavsiyesini "es" geçirtti.

Gelecek ne olacak?

Dünya Sağlık Örgütü, UEFA'ya ve UEFA'nın bünyesine bağlı 55 ülke federasyonuna bırakın bu işleri, gerçekçi olun ve tüm organizasyonları 2021 sonuna kadar askıya alın tavsiyesinde bulundu.

Tabii, bu söz sadece sağlığa, spora ve geleceğe gerçekten önem verenler tarafından dikkate alındı, üzerinde konuşuldu, tartışıldı gelecek ne olacak? Sorusu çokça soruldu, soruluyor. Soruluyor da, sorunun önemi futbolun yönetenler için önemsiz.

Futbolu yönetenler için açıkçası; "Dünya Sağlık Örgütü", "Dünya Tırt Örgütü"...

Onlar için varsa yoksa her şey sadece para, para, para...

 

Bizlerden onlara tavsiye Özdemir Erdoğan'ın 1977 yılında çıkardığı 45'lik plağı "Sağlık Olsun" (Bir yüzünde Sağlık Olsun diğer yüzünde ise Paranın Ne Önemi Var) dinlemeleridir.

Ne diyordu o güzel şarkıda usta Özdemir Erdoğan;

 

Paranın ne önemi var

Mühim olan insanlık

 

Denizde balık

Havada talih kuşu

Acıkan bir midenin huzursuzluğu

Giderek dikleşiyor hayat yokuşu

 

Çiçek nasıl açar

Dalında kuşlar niçin öter

Her günün sabahında

Bir çocuk nasıl büyür

 

Paranın ne önemi var

Mühim olan insanlık

 

Ağlarda çırpınan balık

Kafeste talih kuşu

Çıktıkça dikleşiyor hayat yokuşu

 

Çiçek nasıl açar

Dalında kuşlar niçin öter

Her günün sabahında

Bir çocuk nasıl büyür

 

Paranın ne önemi var

Mühim olan insanlık...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları