Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tolga Akbal

Tolga Akbal

Perde arkası

Döviz kuru masalı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.

Yeni Ekonomi Planı çerçevesinde gazeteci Hakan Güldağ'a konuşmuş ve demişti ki;

''Döviz kuru benim için hiç önemli değil. Hiç işin o tarafına bakmıyorum. Sanayi sağlam, üretim sağlam. Kur meselesinden en kârlı çıkan biz olacağız''

Samimi söylüyorum.

Sayın Bakanın bu demecini ilk duyduğumda, çok pişman oldum kendisi ile bizzat tanışmadığıma.

Neden derseniz...

ÇÜNKÜ... Dünyada, kendi ülkesinde iğneden ipliğe, akaryakıttan gübreye, samandan çekirdeğe, yediği etten, geçtiği köprüye, her şeyin dolarla alındığını bildiği halde, kendisine efendim kur yükseliyor endişelenmeliyiz mi? Diye soru soran gazeteciye ''dolarla ne işiniz var, dolarla mı maaş alıyorsunuz?'' diye soru soran bir ekonomi bakanı yok.

ÇÜNKÜ... Dünyada, kendi ulusal parası sadece 2020 yılında dolar karşısında % 30'a yakın değer kaybetmişken ''hiç önemli değil'' diye telaşlanmayan gönlü alçak bir ekonomi bakanı yok.

ÇÜNKÜ... Dünyada yüksek ekonomi bilgisiyle ''Faiz bütün kötülüklerin anasıdır. Faiz düşerse enflasyonda düşer'' sözünü iktisat bilimine kazandıran bir ekonomi bakanı yok.

ÇÜNKÜ... Dünyada, kendi ülkesinin döviz rezervleri son 15 yılın en düşük seviyesine inmişken, kuru bulunduğu seviyelerde tutabilmek için kendi merkez bankasının 120 milyar dolar rezervini çöpe atıp sonrada ''hiç işin o tarafına bakmıyoruz '' diyen bir ekonomi bakanı yok.

ÇÜNKÜ... Dünyada, bu demeçleri verdikten sonra kendi ülkesinde bulunduğu koltukta kalabilen tek bir ekonomi bakanı yok.

GATA'yı tarikatçılara teslim ettiler

Bu adam bir doktor!

Hem de GATA'da Başhekim yardımcısı.

Sosyal medya üzerinden bir video yayınladı.

Ve dedi ki bu zat;

-Koca dilediği gibi eşini aldatabilir.

-Tek eşlilik yerine, çok eşliliği savunun.

-Allah size zaten yetkiyi vermiş, yuvanızı yıkmayın.

-Medeni kanunla mücadele ediyoruz, aman ha bizi mahcup etmeyin.

Tabii bu zatın skandal sözleri sosyal medyada infial yarattı.

Herkes olamaz böyle bir şey! GATA ve üstelik de Başhekim yardımcısı falan diye twetler attı.

Oysa...15 Temmuz sonrası değerli gazeteci meslek büyüğüm Yılmaz Özdil'in, ''İŞTE GATA GERÇEĞİ'' adlı yazısıyla kamuoyuna duyurduğu, Terör uzmanı Gaziantep Milletvekili Profesör Dr. Ümit Özdağ'ın GATA'nın FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılmasına yönelik tepki gösterdiği ve iktidarı uyardığı basın toplantısından esinlenerek yazdığı yazı bugünlerin özetiydi aslında...

Meclisteki o basın toplantısında, ne diyordu Ümit Özdağ?

"Buradan meclis kürsüsünden sesleniyorum. Sistemde büyük moral bozukluğu var. GATA mensuplarında ''bir yıla kalmaz dağıtılırlar'' duygusu hâkim.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, sağlık bakanlığını Menzil cemaatinin etkisine terk ettiği kanaati kamuoyunda yerleşmiştir. Bu bakan, şimdi aynı şeyi GATA ve 35 askerî hastanede de yapacak."

Nitekim meclis kürsüsünden bangır bangır bu sözleri bağırıp GATA'nın kapatılmasına tepki gösteren Gaziantep Milletvekili Profesör Sayın Ümit Özdağ haklı çıktı.

Menzilciler GATA'yı ele geçirdi.

Menzil tarikatına yakınlığıyla bilinen ve GATA'da başhekim yardımcılığı yapan Ali Edizer isimli bu zat, sosyal medyada yayınladığı bir paylaşımla kadınları aşağıladı ve medeni kanuna alenen savaş açtı.

Ve dahası... Bu zat kendisini eleştirenleri, kâfir ve din düşmanı olmakla suçladı.

Gel gelelim işin en acısı...

Sağlık Bakanlığı eliyle FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılan gözbebeğimiz ''GATA''nın yönetim kadrosu, bırakın başhekim yardımcısı olmayı, doktor dahi olamayacak bu tiplerin, Fetö ile mücadele kapsamında kapatılan GATA'ya fırsattan istifade MENZİL'ciler eliyle devlete yerleştirilmiş olması.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları