Doların Ne Zaman Düşeceğini Açıkladı!

Doların Ne Zaman Düşeceğini Açıkladı!
Türkiye ekonomisinin son gelişmelerini değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer yeni bir değerlendirme yaparak dolar kuru hakkındaki yeni tahminin açıkladı. Dolar kuru kaç TL olacak?

Doların Ne Zaman Düşeceğini Açıkladı!

Türkiye'de piyasalar dolarda durdurulamayan yükselişin sebebiyle tutuşmuş durumda. Son oalrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi açıklamalarının ardından dolar kuru yine rekor seviyelere ulaştı. Yaşanan bu son gelişmeler ile alakalı olarak ekonomist Selçuk Geçer yeni bir değerlendirmede bulundu. Ünlü ekonomist aynı zamanda dolar kuru ile alakalı olarak yeni tahminin de açıkladı.

MERKEZ BANKASININ YANLIŞ POLİTİKALARI!

Merkez Bankası'nın yanlış kararlar verdiğini söyleyen Selçuk Geçer, “Türkiye'deki döviz piyasasında yükselişin temel nedeni Merkez Bankası'nın 2-3 yıldır verdiği yanlış kararlardır. Para politikaları ile oynayarak bu işin içerisinde çıkmaya çalışıyorlar. Her yaptıkları geri tepiyor ama vazgeçmiyorlar. Baş edemeyecekleri piyasalara da atar yapıyorlar. Mesela Londra piyasasındaki swapta olduğu gibi. Sonrasında da bunun bedellerini biz ödüyoruz. Son dolar yükselişinde Hazine'nin borçları 428 Milyar dolar arttı. Bu hataların bedeli vatandaşı vuruyor.” dedi.

İş dünyasında rahatsızlıkların yaşanmaya başladığını söyleyen Selçuk Geçer, “İş dünyasında sesler yükselmeye başladı. Bu işin ucu iş dünyasına da dokunuyor. Dün hükümeti pohpohlayanlar bugün tavır değiştirmeye başladılar. Para politikası iş dünyasını da ilgilendiriyor. Faiz kararındaki yanlış adımlar vatandaşları rahatsız ettiği gibi onları da rahatsız ediyor. Görünen o ki faiz artırımına devam edilecek. Dolar kurunda da sıçramalar sürecek.” ifadelerini kullandı. 

DOLAR KURU NE ZAMAN DÜŞER?

Dolar kuru ne zaman düşer sorusunu yanıtlayan Selçuyk Geçer, “Dolar kurunda düşüşler ne zaman gerçekleşir? Bu soru çok merak ediliyor. Dolar kurunda düşüşler ne zaman faiz artırımı olursa o dönem gerçekleşir. Yıl sonu enflasyonu yüzde 21 – 22 seviyelerine ulaşmak üzere. 2022'de enflasyonun yüzde 30'un üzerine yükselmesi durumu artık görüldü. Böyle bir pozisyonda Merkez Bankası ister istemez faizleri yüzde 30 – 35 arasına yükseltmek zorunda kalacak. İşte o zaman dolar kurunda geri çekilmeleri görebiliriz.” şeklinde konuştu.

LGP Otogaz, Benzin ve Motorin Fiyatlarına Tek Kalemde 1 TL Zam! Akaryakıt Litre Satış Fiyatı 10 Liraya Dayandı

YASTIK ALTINA KAÇIŞLAR OLACAK

Türkiye'den sermaye kaçışlarının olacağını söyleyen Selçuk Geçer, “Türkiye'de faiz indirimleri yurt dışında sert bir şekilde eleştirildi. Hatta yabancıların hızlı şekilde Türkiye'den kaçmaya başladıklarını söylediler. İlerleyen dönemde swaplarla alakalı bir kriz de yaşanacak. Ülkeler Türkiye ile swwap anlaşmalarını yenilemeyecekler. Arka arkaya devalüasyonist dolar kuru yükselişlerini görebileceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılar varlıklarını bankalarda tutmak istemeyecekler. Yastık altına doğru kaçışlar olacak.” dedi. 

Değerlendirmelerine devam eden Selçuk Geçer, “Gıda fiyatları dünyada artıyor ama Türkiye'de vergi ve kur odaklı artmaya devam ediyor. Aynı şekilde enerji fiyatlarında bunu görüyoruz. Cari açık bu şekilde kapatılmaz. Turizm gelirlerine bakalım aynı olumsuz senaryo orada da var. Dünyada ekonomik kriz yaşanırken, salgın bitmemişken Türkiye'de vatandaşa ne yapılıyor, destek mi veriliyor? Vatandaşın üzerine yük üzerine yük yüklüyorlar.” açıklamasını yaptı.

DOLAR KURU İÇİN YENİ TAHMİN!

Dolar kuru ile alakalı yeni tahmini açıklayan Selçuk Geçer, “Faizleri indirerek maliyetleri arttırıyorlar. Ne yapmaya çalıştıklarını kendileri bile bilmiyorlar. Her deferinde milyarlarca dolarlık maliyete neden oldular. Dolar kurunun artık tutulması mümkün değil. Koşarak dolar kurunun 15 TL'ye çıkacağını göreceğiz. Bunun için tüm şartlar oluştu. Dolar kurundaki yükselişler vatandaşın canını yakmayı sürdürecek.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.