Dolandırıcıların kargo tuzağına düşmeyin! Telefonunuza gelen o mesaja inanmayın

Dolandırıcıların kargo tuzağına düşmeyin! Telefonunuza gelen o mesaja inanmayın
Kasım ayı indirimleriyle beraber geldi. E-ticaret için en yoğun olan bu dönemi dolandırıcılar fırsata çevirdi...

Kasım ve aralık ayında e- ticaret sitelerinin sunduğu avantajlı indirimler, tüketiciler için cazip fırsatlar sunarken, siber dolandırıcıların geniş kitlelere ulaşması için de uygun ortamı oluşturuyor.

İndirim kampanyalarının en çok gündemde olduğu ve birçok vatandaşın yararlandığı kasım indirimleri dönemindeyiz. Bu dönem dolandırıcıların gözünden kaçmadı.

gettyimages-1185373185copy-2048x1365.jpg

Popüler e-ticaret sitelerini ve kargo şirketlerini taklit ederek sahte e-posta veya SMS yollayan saldırganlar, tüketicilerden teslimat adreslerini veya ödeme tercihlerini değiştirmesini talep ederek, kişisel verileri ve finansal bilgileri ele geçiriyor.

O MESAJLARA İNANMAYIN!

Super Haber'in Haberine göre: İndirim dönemini fırsata çeviren dolandırıcılar insanların cep telefonu numaralarına ulaşıp şu şekilde mesaj gönderiyorlar; ''Kargonuz dağıtıma çıktığı sırada adresinizde bir hata oluştu tekrardan adres bilgilerinizi iletir misiniz?''

Tarzında gelen hiçbir mesaja inanmayın!

mesaj.jpg

İNDİRİM DÖNEMİ CAZİP FIRSATLAR SUNUYOR

İndirim dönemi vatandaşlara elektronikten, kozmetiğe birçok indirim fırsatı sunuyor. Bu durumu ise kötü kullanan siber suçlular bulunuyor.

kimlik avı saldırılarıyla tüketicilerin kişisel bilgilerini tehdit ediyor. Birçok tüketicinin yakın zamanda online alışveriş yapma olasılığının oldukça yüksek olduğu bu dönemi fırsata çevirmek isteyen siber dolandırıcılar, kargo şirketlerini ve e-ticaret sitelerini taklit edip sayısız kişiye rastgele sahte kargo takip SMS’i göndererek aldığı ürünün bir an önce kendisine ulaşmasını sabırsızca bekleyen vatandaşları dolandırmayı hedefliyor.

4c2e4caa37294dae2590670c0d47dfa2.jpg

İndirimli alışveriş döneminin, siber dolandırıcılar için büyük bir fırsat olduğunu ve onların da sabırsızlıkla beklediğini belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, online alışveriş sitelerinin her zamankinden daha çok ziyaret edildiği indirim dönemlerinde tüketicilerin özellikle kargo şirketlerini ya da e-ticaret sitelerini taklit eden SMS’ler nedeniyle güvensiz siteleri ziyaret ederek kredi kartı ve kimlik bilgilerini siber korsanlara kaptırabileceğine dikkat çekiyor.

SABIRSIZLIKLA KARGO BEKLEYENLER HEDEFTE

Kendilerini popüler e-ticaret sitesi ya da kargo şirketi adı altında gizleyen saldırganlar, gönderdikleri rastgele e-posta ya da sms’ler ile tüketicilerden teslimat adreslerini veya ödeme tercihlerini değiştirmesini talep ediyor.

BİR ANLIK GAFLETE KAPILMAYIN!

Gelen mesaja bir anlık gaflete gelip geri dönüş yapan vatandaşlar dolandırıcıların eline düşüyor.

assessing-express-parcel-shipping-services-in-brazil.jpg

İNDİRİM GÜNLERİNDE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ İÇİN 10 İPUCU

1. İndirim gününe özel içeriklere hemen kanmayın, gelen maillerin adresini ve doğruluğunu kontrol edin.

2. Banka kartı ve kredi kartı yerine sanal kart tercih edin.

3. Abartılı kampanya, indirim ve hediye tekliflere itibar etmeyin, güvensiz ağlar üzerinden sahte satın almalara yönlendirebilecek linklerden uzak durun.

4. Verdiğiniz bilgilere dikkat edin.

5. Ücretsiz ve halka açık Wi-Fi erişim noktalarından uzak durun.

6. Verilerinizi yedekleyin.

7. Mobil cihazınızın güvende olduğuna emin olun.

8. Hesap özetlerini ve kredi kartı ekstrelerini kontrol edin.

9. Mağazaların web siteleri yerine uygulamalarını kullanın.

10.Bilinen, ödüllü ve kapsamlı bir güvenlik çözümü kullanın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.