Doğal yöntemle böceklerden kurtulmak mümkün Kaçacak delik arayacaklar

Doğal yöntemle böceklerden kurtulmak mümkün Kaçacak delik arayacaklar
Evde yapabileceğiniz birçok formülle sineklerden kurtulmak mümkün.

Evin her yerinden ansızın çıkan böceklerden kurtulmak için tüm evi ilaçlamaya gerek yok. Evin ücra köşelerinden sinsice ortaya çıkan böceklerden ilaçlamadan doğal yöntemler yoluyla kurtulmak mümkün.

Su borularından, küçük delik ve çatlaklardan, gider borularından çıkan böceklerden kurtulmak evinizde bulunan malzemelerle mümkün.

İŞTE O YÖNTEMLER

Limon kabukları: yaydıkları taze ve hoş koku sayesinde böceklerin en hoşlanmadığı kokular arasında yer alır. Limon kabuklarını evlerinizde pencere kenarları, duvar içleri ve bu gibi böceklerin tercih edeceği bölgelere bırakın. Kokuyu alan böcekler kaçacak yer arayacaklar.

lemon-peel-5.jpg

Nane yağı: Yaydığı keskin koku sayesinde nane yağı da böceklerin en hoşlanmadığı kokulardan biridir. Nane yaprağını bir miktar su ile karıştırıp sprey şişesi halinde kapı ve pencere kenarlarına, duvar diplerine ve duvar içlerinde oluklara sıkarsanız kısa sürede böceklerden tamamen kurtulabilirsiniz. Ayrıca nane yağını evinizde hoş bir koku elde etmek için de kullanabilirsiniz.

menta.jpg

Salatalık: Salatalığın yaydığı taze koku böceklerin birer birer kaçışmasına olanak sağlayacaktır. Sulu ve leziz salatalıkların kabuklarını kapı ve pencere kenarlarına bırakarak evlerinize girmeye çalışan böcekleri kapı eşiğinden geri gönderebilirsiniz.

salatalik-diyeti-nasil-yapilir-yapanlar-ve-zayiflayanlar.jpg

Defne yaprağı: Defne yaprağı da haşerelerin sevmediği kokulardan biridir. Defne yaprağı kullanarak haşereleri kovmak için tütsü olarak kullanmanız yeterli oluyor. Bu yöntemi uygulamak için tek yapmanız gereken defne yapraklarını yakmak ve tütsü gibi bir tabak içinde kokusunun havaya karışmasını beklemek.

defne-yapragi.jpg

Mentollü kokular Sinekler, özellikle mentollü ve çeşitli bitkisel kokulardan hoşlanmazlar. Bunlar arasında en çok lavanta, okaliptüs, karanfil ve portakal kabuğu kokuları yer alır. Bu kokuları gün içerisinde evinize sıkarak sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

3603227-88f0b1a9731dc6f75a81930d289e3b88-640x640.jpg

Evde yapabileceğiniz bu yöntemler maddi olarak kolaylık sağlayacak aynı zamanda sinek ilaçlarının içerisinde bulunan kimyasallar hem sağlığınızı hem de evinizi etkileyemeyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.