Dibi tutan tencereleriniz ayna gibi parlayacak 'Sadece üç malzeme yetiyor'

Dibi tutan tencereleriniz ayna gibi parlayacak 'Sadece üç malzeme yetiyor'
Mutfakta yaşanılan sorunlardan biri de yanmış, lekeli tencerelerdir. Doğru bir yol ve teknik izleyerek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Çelik tencerenin dibinin tutmasını engellemek için tencereleri düzenli olarak temizlemek, doğru pişirme teknikleri kullanmak, kullanılan malzemeleri dikkatli seçmek ve tencereyi kullanmadan önce güzelce yağlamak gereklidir. İşte dibi tutan ve yanmış tencerelerinizi bu yöntemlerle temizleyebilirsiniz...

SİRKE, KARBONAT VE TUZ KARIŞIMI

Sirke, karbonat ve tuz karışımı dibi tutan tencere ve tavanızı pırıl pırıl yapacak. Bu 3 malzemeyi tencereye alın ve üzerine bir miktar su ekleyip kaynatın. Ardından sünger yardımıyla temizleyin.

Yanmış çelik tencere nasıl temizlenir? – Evim

KARBONAT

Karbonat da dibi tutan tencereyi temizlemenizi kolaylaştıracaktır. Karbonatı, tencere henüz sıcakken uygulamak gerekiyor. Tencerenin yandığı hemen fark edildiyse ocaktan alıp tahta kaşık yardımıyla kalıntıları temizleyin. Daha sonra oda sıcaklığında bekletin ve soğuyunca tabanı kaplayacak şekilde karbonat dökün. Ardından su ilave edip kaynatın. Lekeler yumuşayınca suyu dökün ve deterjanlı süngerle temizleyin.

Dibi Tutan Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? — Dekorasyon Önerileri & Trendler, Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

LİMON VE TUZ KARIŞIMI

Tuz ve limonlu karışım tencere ve tavanızda oluşan lekelerden sizi kurtaracaktır. Ayrıca tencere içerisinde limon tuzunu su ile kaynatmak da yararlı olacaktır. Dibi yanan tencereler temizlenirken tencerenin türü ve özellikleri de çok önem taşımaktadır.

Yanmış metal mutfak eşyaları nasıl temizlenir? - Pratik Bilgiler Haberleri

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.