Devlete borcu olanlar dikkat! Bakanlık düğmeye bastı

Devlete borcu olanlar dikkat! Bakanlık düğmeye bastı
Devlete borcu olanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı, tahsilata başlandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, geçen yıl gerçekleştirilen denetimlerde tahakkuk ettirilen 6,4 milyar liralık kamu alacağının tahsilatına başlandığını açıkladı.

Bakanlık, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığınca 2023 yılında yapılan denetimler ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yapılan resmi açıklamada, ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, iç ve dış ticarette haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek, Bakanlık ve Hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla inceleme ve soruşturmaların titizlikle sürdüğü duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, 2023 yılında gümrük, iç ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin 2 bin 194 rapor düzenlendi.

Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bu raporlar neticesinde 789 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lira idari para cezası olmak üzere 6,4 milyar lirayı aşkın kamu alacağının tahsil işlemlerine başlandı. Bakanlık, piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan, kamu zararına yol açan girişimlerin takibini azami hassasiyetle yapmakta ve bütün sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.