Dev tekstil şirketi satışa çıkarıldı '100'den fazla ülkeye ihraç yapıyor'

Dev tekstil şirketi satışa çıkarıldı '100'den fazla ülkeye ihraç yapıyor'
Türkiye tekstil sektöründe döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan dev şirket satışa çıkartıldı.

Boyteks Tekstil AŞ, döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketindeki (Weavers) paylarını; açık ihale ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması şartıyla satışa çıkartıldı.

Weavers’taki bütün paylarını satışa çıkartan Boyteks Tekstil AŞ’in 2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda yönetimi kayyıma devredilmiş olup ağır ceza mahkemesinde yargıtay tarafından onanmasıyla mülkiyeti Hazine’ye intikal etmişti.

wwwwww.jpg

Dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından hazırlanan rapora göre; Weavers’in muhammen bedeli 1.700.000.000,00 TL (Birmilyaryediyüzmilyon Türk Lirası) olarak belirlendi. Türkiye tekstil sektöründe faaliyet gösteren büyük bir şirket, döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer almaktadır ve şimdi satışa sunulmuştur.

AÇIK ARTTIRMA İLE SATIŞA ÇIKARTILDI

Boyteks Tekstil AŞ, döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında bulunan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki (Weavers) paylarını açık artırma yöntemiyle satışa çıkarmaktadır. Bu süreç, açık ihale ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin bir araya getirilmesi koşuluyla gerçekleşecektir.

Boyteks Tekstil AS, Weavers'taki paylarına ilişkin olarak 2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetiminin kayyıma devredilmesi sonucunda, ağır ceza mahkemesinde alınan onay ile mülkiyeti Hazine'ye geçmiştir.

deda.jpg

BEDELİ 1.700.000.000,00 TL OLARAK BELİRLENDİ

Dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından yapılan bir rapora göre, Weavers'in muhammen bedeli 1.700.000.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Potansiyel yatırımcılar, şirketin tesislerini 25 Ocak ile 26 Şubat tarihleri arasında ziyaret edebilir ve ayrıntılı bilgilere erişim için elektronik Bilgi Odası'ndan faydalanabilirler, ancak önce satış ilanında belirtilen koşulları sağlamaları gerekmektedir.

KAPALI TEKLİF ZARFLARI NEREYE TESLİM EDİLECEK ?

Yatırımcılar, kapalı teklif zarflarını 4 Mart 2024 saat 17:00'ye kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, 34394 Şişli/İstanbul adresine elden teslim etmelidirler. Kapalı zarf ile yapılan teklifler, 5 Mart 2024 saat 10:00'da TMSF Genel Merkezi'nde açılarak İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ardından açık artırmaya geçilecektir.

İhaleye ilişkin detaylı bilgilere www.erciyesanadolu.com/satis-ilanlari adresinden ve 0 352 207 18 00 (Dahili: 5910-5861-5920-5853) numaralı telefondan ulaşılabilir.

wwwwd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.