Dev tarım şirketi halk arz oluyor: Yeni Tarkim mi olacak?

Dev tarım şirketi halk arz oluyor: Yeni Tarkim mi olacak?
OYAK'ın kimya tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketi HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş (HEKTS) bağlı Ferbis Tarım A.Ş. halka arz olmaya hazırlanıyor.

Bir dev şirket daha Borsa İstanbul'da halka arz olmaya hazırlanıyor. HEKTAŞ (HEKTS) Ticaret Türk A.Ş Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Ferbis Tarım Ticaret ve Sanayi A.Ş.(Ferbis Tarım) şirketinin halka arz edilmesi için sürecin başlatıldığını açıkladı.

Şirket, Ferbis Tarım’ın esas sözleşme değişikliği başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

YENİ TARKİM Mİ OLACAK?

Dev tarım şirketinin, geçtiğimiz aylarda 107,50 TL'den halk arz olan ve hisse değeri rekor seviyede yükselerek 816 TL'ye ulaşan Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (TARKM) yakaladığı başarıyı tekrarlaması bekleniyor.

thumbs-b-c-e37768f1d40a805f1b92f882239dd784.jpg

FERBİS TARIM HALKA ARZI NE ZAMAN?

Ferbis Tarım'ın halka arz tarihi henüz netleşmezken, şirketin bu yıl içerisinde halka arz olması bekleniyor.

FERBİS HAKKINDA

OYAK'ın, OYAK Kimya Tarım Sektöründe faaliyet gösteren şirketi, bitki koruma pazarının lideri HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş. tarafından 2017 yılında %100 hissesi satın alınan FNC Tarım, marka kimliğinde yapılan dönüşümle ‘verimli kılmak’ ve ‘dünya’ anlamına gelen Fertilize ve Orbis kelimelerinin birleşiminden oluşan Ferbis ismini almıştır. Ferbis, “Verimli Tarımın, Yenilikçi Yüzü” mottosuyla verimlilik odaklı ulaşılabilir bitki koruma çözümlerini üreticilerle buluşturmaktadır

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.