Dev kripto para borsası 4 milyar dolarla sarsıldı

Dev kripto para borsası 4 milyar dolarla sarsıldı
ABD Adalet Bakanlığı tarafından Binanca kripto para borsasına 4 milyar dolarlık bir fatura çıkarıldı.

Kripto para borsası Binance, hakkındaki suçlamalar yüzünden ABD’deki soruşturma kapsamında 4 milyar dolar ödemek zorunda tutuluyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan fatura, devam eden soruşturmayı kapatmayı amaçlıyor.

kriptoparaak.jpg

ABD Adalet Bakanlığınca yayınlanan raporda, kripto para borsası devlerinden Binance, kara para aklama, dolandırıcılık gibi suçları sebebiyle soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. Binance’ın ABD’deki faaliyetlerini sürdürebilmesi için Bakanlığın şirketten talebi 4 milyar dolar oldu.

TAKİP 5 YILDIR SÜRÜYOR

Binance, kara para aklama ve suç faaliyetlerinde bulunma konusunda ABD Adalet Bakanlığı tarafından 5 yıldır takipte bulunuyor.
Binance ile ilgili soruşturulan konular sadece kara para aklama, dolandırıcılık ile bitmiyor.

kriptoparas.jpg

Hakkında yöneltilen suçlamalar dışında ayrıca Binance’ın Rus-Ukrayna savaşında da platformu kullanan Rus kullanıcılarının uluslararası yaptırımlara dahil olmaması için bu kullanıcıları kolladığı iddiaları da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

Şirket eğer eğer Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan fatura ödenmezse, şirketin CEO’su Changpeng Zhao cezai suçlarla yargılanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.