Deprem Uzmanı Süleyman Pampal son depremleri değerlendirdi 4 ili fay kırıldı kırılacak diye uyardı

Deprem Uzmanı Süleyman Pampal son depremleri değerlendirdi 4 ili fay kırıldı kırılacak diye uyardı
Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Gümüşhane Kelkit ilçesinde ve ardından Erzincan'da meydana gelen depremleri değerlendirdi. Pampal, o fay hattını işaret ederek 4 ili uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane ili Kelkit ilçesinde saat 23:23 sularında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık 5 dakika sonra 3.7 büyüklüğünde Erzincan merkezinde diğer bir deprem olduğu tespit edildi.

CNN TÜRK canlı yayına katılan Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, son günlerde meydana gelen ve artçıları devam eden depremler hakkında açıklamalarda bulundu. Erzincan ve Bingöl illeri arasında bulunan ve yaklaşık 75 km uzunluğu olan "Yedisu Fayı"na dikkat çekti. Pampal, ayrıca 4 ile deprem uyarısında bulunarak vatandaşları uyardı. İşte Deprem Uzmanı Süleyman Pampal'ın canlı yayındaki açıklamaları...

225293.jpg

"Gümüşhane’yi ele alalım. Gümüşhane dediğiniz yer Kuzey Anadolu Fayı'nı Erzincan'dan, 50-60 km mesafede deprem olan Kelkit’ten başlamıştık. Hemen yakın doğusunda Kuzeydoğu Anadolu Fay Zonu var. Üstelik güncel dönemlerde, Erzurum'dan kuzeydoğuya doğru giden ve 7 üzeri depremler üretmiş.

Erzincan ile Karlıova arasındaki Yedisu Fayı kırıldı kırılacak, gün sayıyor. Yedisu Fayı kırılırsa sismik boşluk konumundadır. Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize etkilenir. Orada meydana gelecek hasarların sorumlusu kim olacak? Vatandaşı böyle rehavete sürüklemenin alemi yok."

YEDİSU FAY HATTI NEREDE, HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?
Yedisu Fayı, Türkiye'nin doğusunda yer alan ve Kuzey Anadolu Fayı'nın devamı niteliğinde olan bir faydır. Bu fay, Erzincan Havzasının doğusundan başlayarak Bingöl ilinin Yedisu ilçesine kadar uzanır. Yedisu Fayı, Türkiye'nin en aktif faylarından biri olarak kabul edilir. Bu fay üzerinde meydana gelen depremler, bölgedeki yerleşim yerleri ve altyapı için büyük risk oluşturur.

Yedisu Fayı hakkında yapılan araştırmalar, bu fayın sismik boşluğunun K70B konumunda olduğunu ve yaklaşık 75 km uzunlukta olduğunu göstermiştir. Sismik boşluk, bir fay üzerinde uzun süredir deprem olmayan ve biriken gerilimin yüksek olduğu bölgedir. Bu nedenle, Yedisu Fayı'nın sismik boşluğu, potansiyel olarak büyük bir depreme neden olabilecek bir bölge olarak değerlendirilmektedir.

62.jpg

MTA, DİRİ FAY HATTI HARİTASINI GÜNCELLEDİ! İŞTE BİRİNCİ DERECE RİSKLİ DEPREM BÖLGELERİ

Tokat, Tunceli, Erzincan, Çanakkale, Amasya, Osmaniye, Siirt, Kırıkkale, Bingöl, İzmir, Karabük, Çankırı, Denizli, Muş, Hatay, Bursa, Yalova, Uşak, Hakkari, Düzce, Bilecik, Isparta, Manisa, Balıkesir, Aydın, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Bolu, Kırşehir, Bartın

MTA HARİTASINA GÖRE İKİNCİ RİSKLİ BÖLGELER

Diyarbakır, Malatya, Ardahan, Batman, Zonguldak, Iğdır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bitlis, Çorum, Antalya, Kars, Samsun, İstanbul, Tekirdağ, Van, Elazığ, Adana, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Erzurum, Şırnak, Ağrı, Çankırı, Afyon

YENİ HARİTAYA GÖRE ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Bayburt, Şanlıurfa, Ankara, Artvin, Tekirdağ, Konya, Mardin, Kastamonu, Antalya, Ordu, Giresun, Kahramanmaraş, İstanbul, Samsun, Adana, Gaziantep, Yozgat, Mersin, Nevşehir, Sivas, Gümüşhane, Kilis, Eskişehir, Çorum, Sinop, Kayseri

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.