Herkes Marmara depremini işaret etmişti 'o 3 ili deprem vuracak'

Herkes Marmara depremini işaret etmişti 'o 3 ili deprem vuracak'
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş depreme ilişkin o 3 ili işaret ederek uyarıda bulundu.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul'da beklerken ters köşe yapacak o 3 ilde de deprem olabileceğini belirtti.

En son yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası birçok vatandaş deprem konusuna dikkat vermiş durumda. Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaş ‘bölgesinde büyük deprem yaşanacak mı’ sorusunu da araştırmaya başladı.

"YAPI STOKU KÖTÜ DURUMDA"

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Haber Global'e çarpıcı açıklamada bulundu. Deprem tehlikesini öğrenmek isteyen vatandaşların 2019 yılında yayınlanan deprem tehlikesi haritasına bakmalarını isteyen Bektaş, Trabzon’da yapı stokunun oldukça kötü olduğunu söyledi. Bektaş, “Bir yerin depremden etkilenmesi için illa orada bir fayın olması gerekmiyor. Trabzon, Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerinden etkilendi. Şimdi de Gümüşhane’deki 4 büyüklüğündeki depremden etkilendi.” dedi

deprem-uzmani-211.jpg

KARADENİZ SAHİLİ TEHDİT ALTINDA

Trabzon’un kuzeyinde Karadeniz fayının olduğunu belirten Bektaş, Trabzon’da 5 büyüklüğünde bir deprem olsaydı bunun 10 katı, 6 büyüklüğünde bir deprem olsaydı 100 katını hissedeceğini açıkladı. Bektaş, “Bu fay Trabzon veya Karadeniz sahili tehdit ediyor. Ama bu Karadeniz Fay Hattı’nda da bilgilerimiz çok az. Fayın hızını, deprem tekrarlama süresini bilmiyoruz. Deprem enerji üretimini bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

deprem-u.jpg

Depremin yeri ve zamanın bugünkü bilimde bilinmediğini belirten Bektaş, “İstanbul’da deprem beklerken Trabzon’da da, Gümüşhane’de de, Konya’da da deprem olur. Depremin yeri ve zamanını bugünkü bilim bilmiyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.