Deprem bölgesindeki öğrenciler için bursluluk sınavı kontenjanları arttırıldı

Deprem bölgesindeki öğrenciler için bursluluk sınavı kontenjanları arttırıldı
Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında deprem bölgesindeki öğrenciler için 30 bin ek kontenjanla açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında deprem bölgesindeki öğrenciler için 30 bin ek kontenjan açıldı. Böylelikle deprem bölgesindeki toplam kontenjan 100 bine çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik adını taşıyor.

Düzenlemeye göre, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki öğrenciler için İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı kapsamında 30 bin ilave kontenjan ayrılacak. Bu kontenjandan, depremlerden etkilenen illerde birinci dönemi tamamlayan öğrenciler yararlanabilecek.

Toplam kontenjanın yüzde 30'u ayrıldıktan sonra kalan kontenjan, 2023-2024 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere diğer illere dağıtılacak.

MEB yetkilileri, son düzenleme ile depremden etkilenen 11 il için ayrılan 30 bin kontenjanın dışındaki 70 bin öğrencinin, kalan 70 ilde dağıtılacağını belirtti. Bu nedenle burslardan faydalanacak öğrenci sayısının arttığı kaydedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.