DEM partili vekilin evinde yakalan terörist hakkında EGM açıklama yaptı

DEM partili vekilin evinde yakalan terörist hakkında EGM açıklama yaptı
Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, DEM Parti Milletvekilinin ikamet adresine yapılan arama ve yeşil kategoride aranan şahısla ilgili açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi X hesabından, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İstanbul Milletvekili olan Çiçek Otlu’nun evinde polis ekiplerinin gerçekleştirdiği arama hakkında açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Silahlı terör örgütleri olan MLKP - TKP/ML - MKP'nin cezaevindeki tutuklu olan üyelerine para gönderdiği tespit edilen şahıslara yönelik 27 Şubat tarihinde operasyon düzenlendi ve bu operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Bu 15 kişi arasında yer alan S.G isimli şahısın, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 2014 yılından beri ikamet ettiği, aynı adreste DEM Milletvekili Çiçek Otlu’nun ve silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlarından yeşil kategoride aranan S.A. isimli şahsın da kullandığı tespit edildi.

Adreste yapılan aramalarda, cezaevinde bulunan örgüt üyeleri ile haberleştiği dokümanlar, çok sayıda dijital ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirildi. Konu ile ilgili soruşturma ise devam etmekte.

ghwez5dxqaauune.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.