Darphaneden flaş karar! 1 gram altın için 30 gün süre verildi

Darphaneden flaş karar! 1 gram altın için 30 gün süre verildi
Son dönemde artan şikayetler doğrultusunda 1 gram altınlar için yeni bir düzenleme yolda.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca altında yapılan sahtecilik ve kayıt dışılığı önlemek amacıyla Kıymetli Maden Takip Sistemi'ni (KMTS) devre de olacağını açıkladı.

Bu yeni uygulama ile kıymetli metallerin üzerine ürün bilgileri yazılacak ve değerli metaller Darphane tarafından takip edilecek. Rafinerilere KMTS uygulamasına geçiş için 30 gün süre tanındı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, son dönemde sahte ve gramaj eksikliğine yönelik şikayetlerin arttığını belirtti.

Gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını ne kadar oldu? (19 Haziran 2023) - Dünya GazetesiAncak bu durumun çok yaygın olmadığını, yüzde 1’i geçmediğini ifade etti. Darphane’nin bu işi kayıt altına almak ve olumsuzlukları gidermek için bir kodlama sistemi yapacağını, rafinerilerin de bastıkları ürünlerde bunu belirteceklerini söyledi.

Yeni düzenlemenin külçe altın ve gram altınlar için geçerli olacağını belirten Yıldırımtürk, “Külçe altın zaten 1 kg olan altın anlamına geliyor.

Diğerleri için ise 1 gram, 5 gram, 10 gram, 100 gram, 250, 500 altınlar için geçerli olacak” ifadelerine yer verdi.

Yıldırımtürk ayrıca, Cumhuriyet ve çeyrek altınlar için takip sisteminin geçerli olmayacağını belirtti.

Daha önceki Darphane Müdürü’nün çip yerleştirileceği yönünde bir açıklama yaptığını hatırlatan Yıldırımtürk, “Bu konuda çalışmaların ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Çip konusu henüz gündeme gelmedi” dedi.

Altın fiyatlarına dair de değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, “Altın iki seneden beri ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aşırı faiz artırımlarından olumsuz etkilenerek baskılanmış bir fiyat içeriyordu” açıklamasında bulundu.

Gram altın fiyatı ne kadar? 28 Haziran altın gram fiyatı kaç TL? İslam Memiş'ten kritik yorum - Gram Altın Son Dakika -

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı bugün bin 821 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 822 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 28 Ekim 2023 Cumartesi günü 3 bin 5 liradan geri alınırken, hafta sonu satış fiyatı ise 3 bin 66 lirada konumlanmış durumda.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 12 bin 185 liradan geri alınırken, 12 bin 369 liradan da satışa sunuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.