Dağlık alanda mahsur kalan 3 genci ekipler kurtardı

Dağlık alanda mahsur kalan 3 genci ekipler kurtardı
Bursa'nın dağlık bölgelerinde yürüyüşe çıkan üç genç, bir dere yatağında sıkışıp kaldı. Arama kurtarma ekipleri, gençleri bulundukları tehlikeli bölgeden çıkarmak için hızla harekete geçti.

Orhangazi'ye tabi Sölöz köyü yakınlarında, Bayırköy yolu civarındaki dağlık arazide bulunan bir vadi içerisinde üç genç ile ilgili bir olay gerçekleşti. Beyzanur A., Ali K. ve Ahmet Arda Ş. adlı gençler, motosikletleriyle Sölöz köyüne varıp ve buradan koruyucu ekipman taşımadan ormanlık alana doğru yaya olarak ilerlediler. Varış noktalarından yaklaşık bir kilometre ayrıldıktan sonra ormanın derinliklerindeki vadide yolunu kaybeden gençler, acil yardım için 112'yi aradılar.

Durumun bildirilmesi üzerine, bölgeye ilk olarak Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yönlendirildi ardından AFAD, JAK ve itfaiye personelinden oluşan kurtarma ekipleri harekete geçti. Sölöz ve Bayırköy mahallelerini bağlayan yol güzergahından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında ekipler 500 metrelik bir alçalma yaparak gençlere ulaştı.

Yoğun akıntılı bir dere yatağının karşısında mahsur kalan gençler, önce dereyi geçirildi daha sonra kurtarma ekiplerinin desteğiyle güvenli bir şekilde yukarı çıkartıldı. Yaklaşık üç saat süren kurtarma operasyonunun ardından sağlık durumları iyi olduğu belirlenen gençler, önlem amaçlı olarak bekleyen ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.