Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de Gecikme zammı oranı değişti

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de Gecikme zammı oranı değişti
Türkiye'nin çeşitli illerinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile pek çok alan acele kamulaştırılmaya alındı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanunun 51’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranı değişti. Yozgat, Silvan ve Bolu'daki araziler acele kamulaştırılmaya alındı.

İşte tüm detaylar…

Yozgat’ta bulunan linyit maden sahasında üretim devam edilebilmesi için taşınmazların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

sfsafsfasf.jpg

Silvan 1. Merhale Projesi (GAP) kapsamındaki Kıbrıs Barajı işinin yapımı amacıyla harita ve listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraların belirtilen taşınmazların Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

fasfsgsa.jpg

Bolu’da Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu(TKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait olan maden sahasında faaliyetlerini sürdürmek amacıyla taşınmazların üzerlerindeki ekili, dikili ve yapılı unsurlar ile birlikte tüm kamulaştırma bedel ve masrafların rödovansçı firma tarafından karşılanmak ve mülkiyetleri TKİ adına tescil edilmesi üzerine acele kamulaştırılacak.

222222333.png

Tekirdağ’da Muratlı ilçesinde bulunan yerler için arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri uygulanması karar verildi.

1111111.jpg

İzmir İli Aliağa ilçesinde bulunan Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Aliağa Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine karar verildi.

222222.jpg

Cebelibereket Erzin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde başvuruda bulunan yatırımcıların yatırımda kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oran binde bir olarak belirlendi.

20231114-6-page-0001.jpg

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanunun 51’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 3,5 olarak belirlenmesine karar verildi.

20231114-7-page-0001.jpg

Mülkiyeti Maliye Hazinesine adına kayıtlı olan Ankara Çankaya ilçesinden bulunan taşınmazlar özelleştirilmesine karar verildi.

20231114-8-page-0001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.