Cumhurbaşkanı imzasıyla Tan Sağtürk Devlet Opera Genel Müdürlüğü'ne atandı

Cumhurbaşkanı imzasıyla Tan Sağtürk Devlet Opera Genel Müdürlüğü'ne atandı
Cumhurbaşkanı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Ünlü dansçı ve oyuncu Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarda bir takım isimler görevden alınırken, bir çok isimde yeni görevine atandı.

Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmasının ardından geçtiğimiz günlerde yeni genel müdürünü arayan Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü için Tan Sağtürk’e teklif yapıldığı konuşulmuştu.

1558937768784-aaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Teklifi doğrulayan Sağtürk, ise “Değerlendirme sürecinde” olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarda bir takım isimler görevden alınırken, bir çok isimde yeni görevine atandı.

x1080.jpg

Buna göre Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne Tan Sağtürk getirildi.

52525525.jpg

7 ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ DEĞİŞTİ

Öte yandan 7 üniversiteye de rektör ataması yapıldı.

Karara göre Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadime Yüksektepe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller oldu.

TAN SAĞTÜRK KİMDİR?

Tan Sağtürk,14 Temmuz 1969, İzmir'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü mezunudur.

Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılığı, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Kıbrıs Bale ve Dans okulları kurucusudur. Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açarak baleyi geniş kitlelere sevdirdi. Fransız Devlet Balesine yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı bulunmaktadır.

Antalya ve İzmir Devlet Opara ve Balesinde koreografisini yaptığı "Kalp Sesi Projesi" adlı yapıtı sahnelendirdi. Fox TV'de Bez Bebek adlı dizide Hakan karakterini canlandırdı ve TV reklamlarında rol almıştır. Aynı zamanda Göztepe taraftarıdır.

1039167656-0-0-1656-932-1920x0-80-0-0-e3bf47f1a3801dbd33c01cfa84a96885-jpg.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.