Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşı, EYT ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Memur maaşı, EYT ve asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan 'Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alarak gereken adımları atacağız. ' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. EYT, memur maaşı ve asgari ücret hakkında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha da artırmanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Bay Bay Kemal bilboardlara koymuş 'enflasyonu in-di-re-ce-ğiz' diye. Ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok Terörü bitirecekmiş. Terörü yanındaki teröristler ile birlikte mi bitirecek? Biz terörü sıfırlama noktasına geldik. Pervin'in kendisi 'Afrin'i geri alacağız' dedi. Bizim olduğumuz bir Türkiye'de bunlar bu adımları atamaz, avcunu yalar. Gıda fiyatlarına gelince yaz dönemi ile birlikte dengeye kavuşacak. Düşüş başladı. Bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacak. Girdi maliyetleri azalıyor, arz artıyor.

45 bin öğretmen ataması yaptık. Bunun yanında 4 bini aşkın engelli ataması yaptık. Bu süreçte Kabine'nin oluşumu ile birlikte yeni ne gibi atamalar yaparız bunları değerlendireceğiz. Sağlık alanında da atamalar yaptık. Bizim tıkanma gibi bir şeyimiz söz konusu değil. Gençliğin önünü açmak bizim hep önceliğimiz olmuştur. Bu yüzden de parlamentoya gençlerimizi almak için ufuk hızıyla bir adım atalım istedik. Bunu da lafta bırakmadık. Bize parlamentoyu çoluk çocukla mı dolduracaksınız diyorlardı. Parlamentoya daha girmeden siyasetin mektebinden aday oldular. Ben gençlere güveniyorum.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.