Çöp Kamyonu Kanunu ve iyi niyet

Bugün sizlere; efrten - püften, çerden- çöpten söz etmek istiyorum. Şimdi sizler; "Bu da nereden çıktı?" diyerek bir soru sorabilirsiniz. Aşağıda anlatacağım olayı okuyunca yerden- göğe kadar bana hak vereceksiniz.

Büyükşehirlerden birinde yaşayan hanımın biri; günlerden bir gün, hava limanına gitmek üzere bir taksiye biner. Şoför, kendi şeridinde kurallara uygun taksiyi sürerken, son model siyah bir otomobil, park ettiği yerden 'langadak' taksinin önüne atlar. Taksi şoförü; Yaradan'a sığınıp aniden frene asılmak zorunda kalır.

Kontrolünü kaybeden taksi sağa sola savrularak diğer arabayı milimetrelerle sıyırıp biraz ileride sert bir şekilde durur. Yolda ani yapılan frenin izlerinden neredeyse duman çıkmaktadır. Büyük bir kaza taksi şoförünün ustalığı sayesinde ucuz atlatılmıştır. Özür dilemesi gereken son model aracın sürücüsü başını camdan çıkarır garip bir şekilde bağırıp çağırarak taksi şoförüne hakaret etmeye başlar. Kadın; "Hah şimdi tumturaklı bir kavga çıkacak" derken, taksi şoförü kendisinden beklenmeyecek bir şekilde sadece gülümseyip, kendisine hakaretler yağdıran adama el sallamakla yetinir. Üstelik bu davranışı alaycı da değildir. Gerçekten sakin ve dostane bir tavır takınmıştır.

Bu davranışı; taksideki kadın kadar, son model aracın

sürücüsünde de şaşkınlık yaratmıştır. Kadın dayanamaz sorar: "Neden böyle bir davranış sergiledin? Adam az kalsın bizi de hastanelik edip, ekmek tekneni de hurdahaş ediyordu!" Taksi şoförü sakin bir şekilde tane tane anlatır:

"Çoğu insan çöp kamyonları gibidir. Ortalıkta, boğazına kadar pisliğe, çöple batmış bir şekilde gezinir dururlar. Her yerlerinden pisliğin yanı sıra hüsran, öfke ve hayal kırıklığı akar. Taşıdıkları çöpler biriktikçe bunları atacak bir yer ararlar. İlk fırsatta da karşılaştıklarının üzerine atarlar. Asla bunu kişisel olarak algılamamak gerekir. Böyle bir durumu sakince karşılamak, gülümseyerek, onlara el sallamak, iyi dileklerini ileterek rutin hayata devam etmek en iyi çözümdür. Onların çöplerini kendine yük etmiş olursun. Bu yükü üstlenirsen; sen de bunu; iş yerinde, evinde ya da sokaktaki başka insanlara atmak zorunda kalır, onlarla eş değer duruma düşersin."

Sözün özüne gelecek olursak; başarılı insanlar, günlerini başkalarının çöp kamyonlarını ele geçirmek için uğraşmazlar. Hayat güne pişmanlıklara merhaba demek için çok kısa, bu yüzden, Sana iyi davranan insanları sev. Öyle olmayanlar için ise bol bol dua et."

Bu öğütlerican kulağı ile dinleyen kadın, taksiden inerken şoföre bolca bir bahşiş vermeyi ihmal etmedi. Kazanan yine iyi niyetli şoför olmuştu.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları