Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Çoğu insan zihinsel yapısının gücünü bilmeden hayatını tüketmiştir

Yaratıcı imgeleme nedir? Hayatımızda olmasını istediğimiz hedef ve projeleri yaşamımıza geçirmek için zihnimizde önceden canlandırma yaparak gerekli sinir bağlantısını beynimizde oluşturmak amaçlı kullanılan bir yöntemdir.

Örneğin bazı doktorlar bu yaratıcı imgeleme tekniğini kullanarak zihnin gerçekmiş gibi algılamasını sağlamak için hastanın ilaç sandığı ancak gerçekte şekerden oluşan ve bedene hiçbir etki yapmayan hap yoluyla iyileşmeye etkisini sağlaması gibi (İnternetten bakınız: Plesebo Etkisi). Bu yaratıcı imgelemenin iyileşmeye etkisidir. Zihinsel imajinasyon, EFT ve NLP gibi yöntemler de bilinçaltındaki gerçekleri değiştirmek için kullanılır. Daha önce bahsettiğim kısıtlayıcı inanç kalıpları da bu yöntemlerle çözülebilir.

Kişisel gelişim bilgilerinde yaratıcı imgeleme; motivasyonu arttırmak ve güçlü hafıza için kullanılır. Kuantum Kodlama gibi enerji çalışmalarında da, yaşam enerjisini istediğimiz şeyin olma olasılığını arttırmak ve o şeyi yaşamımıza çekmek için kullanılır.

*

Eski bir NASA araştırmacısı olan ve California, Berkeley'de Uygulamalı Bilimler Enstitüsü Başkanı Dr. Charles A. Garfield'in yaptığı araştırmada, dünya sıralamasına girmiş bir atletizm takımını 4 gruba ayırıyor.

İlk grup süresinin %100'ünü eğitimle değerlendiriyor.

İkinci grup bu sürenin %75'ini eğitimle değerlendiriyor ve geri kalan %25'ini ise elde etmeyi umdukları başarıları gözlerinde canlandırıyorlar (imgeliyorlar).

Üçüncü grup ise eğitim süresinin %50'sini eğitimle, diğer %50'sini ise imgelemeye ayırıyor.

Dördüncü grup ise bu sürenin %25'ini eğitime, %75'ini ise imgelemeye ayırıyor.

Şaşırtıcı olan şu ki; New York 1980 Kış Olimpiyatlarında uygulamada en büyük başarıyı daha fazla imgeleme yapan dördüncü grup yakalıyor ve bunu sırasıyla üçüncü, ikinci ve birinci grupları izliyor.

İmgelemenin bir de terminolojine değinmek istiyorum. İmgeleme; Hayal gücü aldatıcı imgeleminin yoktan var ederek tasarlayıp (...) canlandırdığı] anlamlarını taşır. İngilizcede "the Imagination" yani Türkçe anlamı "Görselleştirme" olan kelime aslında "magic" kelimesinden türemiş olduğunu görebiliriz  ve "magic" kelimesinin İngilizce karşılığı  "sihir" demektir. Buradan da imgelemenin"sihir" kelimesiyle tanımlanmasının tesadüf olmadığı bir gerçektir. 

 "Hayal gücü herşeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. 'Hayal gücü bilgiden daha önemlidir" demiştir  Albert Einstein.

Herkes hayatında sağlık, mutluluk, bolluk, güvenlik, zihinsel huzur ve doğruluk ister.  Ancak çoğumuz bu isteklerimizi nasıl  elde edeceğimizi bilemeyiz. Hatta birçoğumuz zihinsel yapısının bu kadar güçlü olduğunu bilmeden hayatlarını tüketmiştir ve hala tüketmeye devam etmektedir.  Bu GÜÇ  sihirli bir etki ile zihinsel ve fiziksel boyutta bizlere istediğimiz değerleri oluşturmamızı sağlayabilir.  

Bilinçaltının yaratıcı güçleri buna mutlaka tepki verir. Bırakın hayatınızda mucizeler gerçekleşsin ve böylelikle iyiye daima daha iyiye doğru ilerleyebilesiniz.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları