Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı olmak isteyenler dikkat

Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı olmak isteyenler dikkat
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı Yeterlilik Belgesi sınavı ile ilgili yeni gelişme. Bakanlık, sınav başvuru ve sınav tarihini açıkladı.

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı (Seviye 6) Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavının ilk aşaması olan teorik sınavlar 10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 14.00'de yapılacağını duyurdu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK

Başvurular, 26 Mayıs 2023 ile 30 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://belgecbs.csb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi ile yapılacak. Sisteme giriş yapabilmek için e-devlet bilgilerinin güncellenmesi/güncel olması gerekiyor. e-Devlet kapısı üzerinden alınan tüm başvurular, başvuru sahiplerinin yasal sorumluluğunda olup, başvuru sırasında verilen tüm bilgi, beyan, taahhüt ve seçimlerin doğruluğu başvuru sahibince kabul edilmiş ve onaylanmış sayılacak.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Adayların belge almaya hak kazanabilmeleri için A1/T1, A2/T1, A3/T1 teorik sınavları ile A3/P1 performansa dayalı sınavdan başarılı olmaları gerekiyor. Daha sonra yapılacak olan A3/P1 performansa dayalı sınava katılabilmek için A3/T1 teorik sınavından başarılı olma şartı aranacak.

cevre-bakanligi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.