Çocuğunuz sürekli hapşırıyorsa dikkat! Uzmanından nokta atışı çözüm önerisi

Çocuğunuz sürekli hapşırıyorsa dikkat! Uzmanından nokta atışı çözüm önerisi
Gözünüz gibi baktığınız çocuğunuzda bir türlü geçmeyen belirtiler varsa mutlaka bunları yapın…

Bahar aylarının gelmesiyle etrafta uçuşan polenler bahar alerjisinin kapılarını aralar. Ancak tek etken dışarıda uçan polenler değil. Sokağa bile çıkmadığı günlerde hapşırık krizleri geçmeyen, gözleri sulanan, cildi kızaran, burnu akan çocuğunuz için almanız gereken önlemler bulunuyor.

BAHAR ALERJİSİ (ALERJİK RİNİT) BELİRTİLERİ NELER?

Bahar alerjisi ya da tıbbi adıyla alerjik rinit, son dönemde çok fazla kişide görülen bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Bahar ayını adeta bir kabusa dönüştüren alerjik rinit ya da bahar alerjisinin belli başlı belirtileri bulunuyor.

p673955.jpg

Burun tıkanıklığı, hapşırık krizleri, yüzde ağrı, burun ve göz akıntıları, çocuklarda elleri buruna sürtüp kaşıma refleksleri, uyku bozuklukları, yorgunluk ve halsizlik, öksürük, baş ağrısı gibi belirtiler bahar alerjisini gösterir.

BAHAR ALERJİSİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖNLEMLER

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Beşiroğlu Çetin, çocukların evde olsalar bile belirti göstermelerine karşın ciddi uyarılarda bulundu. Baharda polenlerin uçuşmaya başladığı dönemde evin havalandırılmasının bile belirtileri hissettireceğini anlatan Çetin, bu mevsimde gündüz saatlerinde evin havalandırılmaması, çamaşırların dışarıda kurutulmaması gerektiğini söyledi.

Öte yandan çocukların dışarıda oynadıkları sırada da alınması gereken önlemlerden bahsederek şunu söyledi: “Polen sezonunda çocuklar dışarıda oynarken gözlük takabilir, dönüşte ellerini yüzlerini yıkayıp, kıyafetlerini değiştirebilirler. Çocukların odasında toz tutabilecek halı, pelüş oyuncak, yün içerikli eşyalar kullanılmamalıdır.”

40722dced4b5b3657b51ff4bb2910f16.jpg

BAHAR ALERJİSİ KİMLERDE GÖRÜLEBİLİR?

Belirli risk faktörleri, bahar alerjisinin görülmesinin sebebi olabilir. Birçok kişide görülebilen bahar alerjisinin başlıca sebepleri şunlar olabilir:

  • Evcil hayvan beslemek
  • Evde sigara içilmesi
  • Bir yaşından önceki bebeklerin yapay mama tüketmesi
  • Hava kirliliği
  • Ailede alerji öyküsü
  • Ailenin ilk çocuğu olma

Genellikle bu faktörler, alerjinin ortaya çıkması için en büyük sebep olarak görülürler. Öncelikle doktor kontrolünde teşhisin konulması, sonrasında ise tedavi yöntemlerinin belirlenmesi gerekir.

BAHAR ALERJİSİNDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Alerjik rinit yani bahar alerjisi olan kişilerin baharda çok fazla dışarıda bulunmamaları, evde pencereleri gündüz saatlerinde açmamaları, yünlü eşyalar ve tüylü halılar kullanmamaları, yatak çarşafı ve yastık kılıfı gibi eşyaları 60 derecede sık sık yıkamaları, evcil hayvan beslememeleri, evde buhara neden olabilecek durumları oluşturmamaları, çamaşırları dışarıda kurutmamaya özen göstermeleri gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.