Çocuğu Olan Herkese 8540 TL Destek

Çocuğu Olan Herkese 8540 TL Destek
Devletten çocuğu olan herkese 8540 lira destek ödemesi yapılacak. tüm ödemeler PTT aracılığı ile yapılacak. İŞKUR tarafından devletin çocuklar için yapacağı destek için müjdeli haberin duyurusu yapıldı…

Çocuğu Olan Herkese 8540 TL Destek

İŞKUR küçük yaşlarda çocuğu olan annelere özel nakit desteği sağlanacağını açıkladı. Başvurular oldukça kolay olacak ve birçok anne bu destek ödemelerinden faydalanabilecek. 2021 yılı itibarıyla başlatılan bu uygulama ile beraber 95 TL tutarında destek hergün sağlanacak.

Annelere Aylık 2.870 TL Ödeme Yapılıyor

Sağlanan destekler ile beraber annelere aylık olarak 2.870 TL ödeme verilecek. Söz konusu uygulama ile birlikte 3 aylık bir süre içerisinde tekrar edecek ve 8.540 TL gibi bir tutarda ödeme imkânı gelecek. Çalışamayan anneler için İŞKUR tarafından nakit imkânı desteği sunulacak. Kişilerin çocuk devlet desteği alabilmesi için devlete başvuru yapmaları gerekecek. Annelere özel sunulan bu avantajlar ile beraber aile bütçesine önemli bir destek olacak.

Yapılacak ödemeler 3 aylık bir süreç içerisinde yayılarak verilecek ve İŞKUR tarafından verilecek. Her anne 3 ay sonrasında toplamda 8.540 TL ödeme alacak ve kişiler bu başvuruyu çok rahat bir şekilde yapabilecekler.

Annelere Doğum Desteği

İŞKUR tarafından sağlanan bir diğer destek ödemesi ise çocuk desteği imkanları olmaktadır. Kayıtlarınızı gerçekleştirdikten sonrasında sizlerde bu ödemelere sahip olabilecek ve herhangi bir işte çalışmayan kişilere 0 ile 15 yaş arasında çocuk sahibi olan annelerin kapsama alındığı belirtilmektedir. Anne projesi olarak yürütülen bu ödemeler ile birlikte gerçekleştirilen kurslar dahilinde birden fazla kadın yararlanabilecek.

Başvurular Nereye Yapılacak?

Anne Projesinden yararlanmak isteyen kişiler İŞKUR merkezlerine giderek doğrudan başvuru yapmaları gerekmektedir. Diğer yandan İŞKUR kaydınızın bulunması ve işsiz bir birey olması gibi şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ile birlikte herhangi bir çalışma kaydının bulunmaması, emeklilik durumunun olmaması veya işveren kişiler ile herhangi bir akrabası bulunmaması gibi durumlar olabilmektedir. Bir aylık süreçte malullük veya primin alınmaması gerekmektedir. Tüm bu şartlar uygulandığı zaman başvurular bizzat alınabilecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.