Çobanlıktan Tıp Fakültesi'ne

Size bugün olay anlatacağım. Hem de ancak masallarda yaşanan bir olay gibi... 19 yaşındaki Muhammet Taş, pırıl bir gencimiz... Van'ın Erciş ilçesinde hem çobanlık yapıp, hem de üniversiteye hazırlanmış. Muhammet Taş, dağda - bayırda çobanlık yaparken, ders çalışmayı da ihmal etmemiş. Zor şartlarda girdiği Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavında büyük bir başarı elde etmiş. Aldığı yüksek puanla Malatya İnönü Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Bölümü'nü kazanmış. Taş'ın bu başarısı ailesine olduğu kadar Taşlıçay Köyü'ne büyük mutluluk yaşatmış.

Erciş'e 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay Köyü ki, sonradan mahalle statüsü verilmiş. Genç Muhammet, bu mahallede yaşayan inşaat işçisi Ferkuşat ve ev hanımı Mukaddes Taş çiftinin, 4 çocuğundan biri. Muhammet Taş, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarında, büyük bir başarıya imza atarak, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Taş, ilkokul yıllarından beri ailesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparken, koyunların yanında test çözerek, üniversiteye hazırlandı. Okulun son yılında dershaneye de kayıt yaptıran Taş, 27- 28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve 2 gün önce açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarında, Tıp Fakültesi'ni kazanarak ailesine büyük mutluluk yaşattı. 506,80527 puan alarak 10'uncu tercihi olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazanan Taş, şimdilerde hedefine ulaşmanın mutluluğunu ailesiyle birlikte yaşıyor.

Taş, bu mutluluğunu şöyle dile getiriyor: "İlkokul yıllarından beri çobanlık yaparak, aileme katkıda bulunuyorum. Bir yandan da okulumu okudum. Koyunları araziye götürürken, kitaplarımı da alıp derslerime çalışıyordum. Görme engelli 55 yaşındaki amcam Elfesi Taş'ın omuriliğinde bir sıkıntı olunca, 2011 yılında İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Orada amcamı ameliyat eden doktorun mütevazı ve sıcak davranışı beni çok etkiledi. O gün bir hedef seçtim ve beyin cerrahı olmak istedim. Daha sonra da üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladım. Çalışmalarımı çobanlık yaptığım koyunların arasında gerçekleştirdim. Okulun son yılında dershaneye kayıt yaptırıp, yoğun bir şekilde çalışmaya başladım. 506 puanla ilk 11 bin kişi arasına girerek, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım. Hedefime ulaştığım için çok mutluyum."

İnşaat işleri ve hayvancılıkla uğraşan 4 çocuk babası Ferkuşat Taş ise Tıp Fakültesi'ni kazanan oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Baba Ferkuşat Taş, "Muhammet çobanlık yaparken de derslerine çalışan, çok çalışkan bir çocuktu. Eşim, oğlumuz için hep 'Çok zeki bir çocuk, büyüyünce adam olacak' derdi. Tıp Fakültesi'ni kazandığı için çok mutluyuz, çok gururluyuz" dedi. Anne Mukaddes Taş da oğlunun Tıp Fakültesi'ni kazanarak hedefine ulaştığını, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Bizler de Ferkuşat ve Mukaddes Taş'ları, Maşallah "Taş" gibi bir evlat yetiştirdikleri için tebrik ederiz. Ayrıca Muhammet Taş'ın da başarılarının daim olması dileriz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları