Çikolatalı Puding Tarifi

Çikolatalı Puding Tarifi
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis ev yapımı puding tarifi.

MALZEMELER

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası veya un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Çırpılmış krema veya fındık (üzeri için)

YAPILIŞI

  • Bir tencereye sütünüzü alın. Yaklaşık olarak yarısını ayrı bir kapta kenara ayırın.
  • Tenceredeki sütün içine kakao, mısır nişastası veya un, toz şeker ve vanilini ekleyin.
  • Karışımı sürekli olarak tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu bir puding kıvamı elde edene kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirme işlemine devam edin.
  • Puding kıvamını aldığında ocaktan alın ve içine tereyağı veya margarini ekleyerek eritin.
  • Pudingi ocaktan aldıktan sonra, daha önce ayırdığınız sütü yavaşça ekleyerek pudingin kıvamını istediğiniz kıvama getirin. Eğer pudinginiz çok yoğun olduysa bu adımı yapmadan da servis yapabilirsiniz.
  • Pudingi kaselere veya kuplara paylaştırın.
  • Üzerini isteğe bağlı olarak çırpılmış krema veya fındık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Pudingleri buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Bu tarif ile 4 kişilik bir puding hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz miktarları artırarak daha fazla

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.