Çikolatalı kakaolu ıslak kek tarifi

Çikolatalı kakaolu ıslak kek tarifi
Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak tarifinde hemen hemen her evde, el altında bulunan malzemeler yer alıyor. İşte çikolatalı kakaolu ıslak kek tarifi...

MALZEMELER:

1,5 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı kakao

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya özütü

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

Yarım su bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri

Çikolata sosu

YAPILIŞI:

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıt serin.

Geniş bir kapta un, toz şeker, kakao ve kabartma tozunu karıştırın.

Başka bir kapta sıvı malzemeleri (süt, sıvı yağ, yumurta ve vanilya) çırpın.

Sıvı malzemeleri un karışımına ekleyin ve spatula ile karıştırın. Homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Dilimlediğiniz kekin üzerine isteğe bağlı olarak çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.