CHP'li Gürer'den emekli maaşı açıklaması

CHP'li Gürer'den emekli maaşı açıklaması
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma emekli maaşlarındaki erimeye dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilerin çarşı-pazara çıkamaz duruma düşürüldüğünü belirterek, en az emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

2003 yılındaki emekli maaşları ve o dönmedeki asgari ücret ile günümüzdeki emekli maaşları ve asgari ücret arasında kıyaslama yapan Gürer, “2003 yılı net asgari ücret 226 lirayken asgari emekli aylığı 332 lira idi. 2022 yılında net asgari ücret 4.253 lira, asgari emekli maaşı ise 2.500 liradır. AKP iktidarı emeklilerin maaşlarını budaya budaya emekliyi açlık sınırı altında gelirle yaşamaya mecbur etmiştir” dedi.

“EMEKLİLER İÇİN ACİL DÜZENLEME ŞART”CHP''li Gürer, 2008 yılında AKP iktidarı tarafından hayata geçirilen ve emekli maaşlarını asgari ücret karşısında erimesine neden uygulamadan da bahsederek, “2008 yılında AKP iktidarının değiştirdiği aylık bağlama oranıyla emekli maaşları erimiştir. 2000 yılından önceki dönemde uygulanan alt sınır emekli aylığı bağlama oranının yüzde 70''ten yüzde 35''e düşürülmesi özellikle asgari ücretle çalışanların emekli aylıklarında önemli hak kayıplarına neden olmuştur” diye konuştu.

Gürer, en az emekli maaşının da asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini de ifade ederek, “Emekli çarşı pazara çıkamaz duruma düşürülmüştür, et ve süt mamullerini artık rafta görmektedir. Emeklilerle ilgili acil düzenlemeler sıralanmalıdır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.